El plenari va aprovar per unanimitat el dimarts 27 de novembre les noves bases per a les subvencions a entitats públiques i privades com organismes, agrupacions o associacions, adaptades a les lleis de rang superior estatals i autonòmiques que regulen la transparència, el bon govern i les subvencions.

Amb les noves bases, els grups polítics municipals han de justificar les subvencions per al seu funcionament; una reivindicació de Compromís per Silla sobre la qual hem insistit des del començament de la legislatura, tot i tindre la negativa del grup municipal socialista.

Amb la llei de transparència en la mà, el grup municipal del PSOE de Silla ha rectificat i ha inclòs en la nova norma que regula les subvencions locals, la justificació anual de més de dos mil euros/mensuals que percep el grup municipal. 

Raquel Sánchez, al plenari.

“Els comptes han de ser clars i transparents per valorar l’activitat cívica i política que realitzem els grups municipals i perquè qualsevol persona puga accedir i comprovar la finalitat” , ha assenyalat la regidora de Compromís Raquel Sánchez qui expressa:

Raquel Sánchez: “Compromís per Silla hem sigut punta de llança perquè finalment els grups polítics justifiquen la subvenció”.

La regidora i portaveu de Compromís Raquel Sánchez va felicitar anit als socialistes per rectificar i incloure la justificació dels grups municipals polítics, per donar exemple a la resta d’associacions, per transparència i seguretat jurídica dels grups polítics i per la imatge de les agrupacions polítiques.

Raquel Sánchez ha exposat que, des del primer plenari ordinari, han insistit al govern socialista que calia justificar les aportacions als grups en les mateixes condicions que les associacions de la localitat. A més, el col·lectiu Compromís, va consultar mitjançant xarxes socials a la població perquè opinara sobre la transparència dels grups polítics municipals i la resposta fou contundent: el 97,3 % dels participants van dir que “Sí , els grups polítics han de justificar les subvencions”.

És per a aquesta raó que al web de Compromís podeu consultar la justificació de la subvenció mensual que rebem mitjançant l’extracte bancari i les factures es van lliurar en març 2020 al nostre partit perquè realitze les gestions amb la Sindicatura de