Durant estos tres anys i mig, Raquel Sánchez ha empentat els projectes de l’Acord del Botànic des de l’oposició; una gestió moltes vegades en l’ombra que visibilitza just ara a punt d’acabar les obres del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació a les escoles i just quan la llista de la dependència s’ha reduït a un mes d’espera. I, si això el fa sense formar part del govern, imagineu tot el que podria aportar a un socialisme sense projecte.

Raquel Sánchez, regidora de Compromís per Silla


Pregunta: Quina és la principal raó per tornar-te a presentar a les eleccions?
Resposta: “Diumenge passat a l’Aplec d’El Puig, Joan Baldoví, va dir que es presenta com a candidat a la presidència de la Generalitat perquè no volem que torne la dreta, perquè amb el PP no vivíem millor. Jo tampoc vull que torne la dreta ni l’extrema dreta, jo vull ajudar a Més Compromís, i a Joan Baldoví, a frenar la dreta i l’ultradreta, perquè els corruptes no poden governar el País Valencià i tampoc el nostre poble. Eixa és la primera motivació. Necessitem donar continuïtat i ampliar totes les polítiques bones, les que tenen sempre les persones en el centre de tota acció, les que tenen cura del nostre territori, del nostre poble


Pregunta: Per què Més Compromís?
Resposta: “El nostre poble necessita Més Compromís. Ja hem vist el que fa el PSOE quan governa en majoria absoluta i en solitari. A més a més el valencianisme i l’ecologisme no està al seu adn. A Silla hem retrocedit en valors i en projecte de poble. Les majories absolutes mai són bones. Queda pal.lés tot el que el valencianisme polític ha aportat a Silla durant la seua existència: vàrem evitar que l’autovia passara per les Eres en la frontera física del Parc Natural de l’Albufera amb l’ajuda dels llauradors i ecologistes; vam crear, planificar i executar el Pla d’Evacuació de Pluvials amb el filtre verd-altres pobles encara estan en la fase 0, ara hem de lluitar per la fase definitiva de l’eixamplament del Barranc de Tafarra; tiràrem a terra l’edifici municipal feixista i descobrirem la Torre, posarem la primera pedra i férem realitat el Centre Cultural Carmen Valero, la Biblioteca Xelo Carbonell, l’Espai Jove i tots els programes d’educació i joventut. Per això i per tot el que queda per fer, hi ha que seguir endavant amb Més Compromís al nostre ajuntament per seguir portant endavant un projecte de poble al servei de les nostres veïnes i veïns des del valencianisme polític, l’ecologia i l’esquerra moderna”.


Pregunta: Com avalues la teua tasca durant esta legislatura?
Resposta: “Des de l’oposició he empentat els projectes del Botànic. Pose dos exemples. En 2019 al debat del pressupost municipal vaig proposar els sostres solars municipals. Han tardat tres anys en fer-nos cas. Però prompte el Mercat Municipal i Carmen Valero tindrà energies solars. També en 2019, quan el portaveu del PP deia que a Silla l’Edificant estava bloquetjat i l’alcalde alçava els muscles i deia que ell feia fins on podia, els vaig dir als dos portaveus al plenari que a Silla li anaven a ploure totes les delegacions d’obra per millorar les nostres escoles i totes a l’hora i així va ocòrrer un mes després. En breu s’inauguraran”.


Pregunta: Però això es fer-li la feina al govern des de l’oposició?
Resposta: “Això és estar al servei del meu poble, de les persones i de l’interés general i dir a la gent, açò és el que he fet i si governara encara podria fer més. Jo no se estar sense aportar amb coherència i esperit constructiu. Vaig empentar, empente i empentaré. Sense partidismes ni demagogia. Empentar polítiques des del nostres valors, sempre pensant en les persones. Quan uns alcen els muscles i altres exigeixen el que no van fer durant 20 anys, a Més Compromís treballem i aportem solucions. De sobte fer una pregunta al plenari, demanar un informe o fer una reflexió a la Corporació activa tots els mecanismes. Així va passar en 2020 amb la llista d’espera de les ajudes de la dependència i amb l’execució del contracte programa en el nostre poble, ara per fi s’ha reduït de dos anys a un mes”.


Pregunta: Quins projectes creu que s’han quedat pendents?

Resposta: “Queda molt per fer. Vaig dir en 2019 que calia començar a eliminar obstacles en els carrers i punts perillosos, eixamplar voreres, fer-los transitables, però el PSOE sols ha fet que tirar quitrà en alguns carrers i anunciar que volen eliminar el jardí de l’Escola de Persones Adultes, a més de tapar els escocells del bari Molí de Magalló per no plantar arbres nous, quan estàvem confinats. Què trist, veritat Quan el planeta es regenerava a Silla s’eliminaven arbres. El PSOE no vol una ciutat amable i respectuosa amb les persones i el medi ambient. Cal actuar sobre els carrers i també sobre les canodades de plom i fibrociment, de manera planificada, mai superficial, amb trellat i control de les possibilitats econòmiques, tindre un full de ruta per als pròxims anys. El mateix per al terme municipal ple de clots. Molt important, de cara a les eleccions, obrir un debat i preguntar a tots els partits polítics quin poble volem deixar a les nostres filles i fills, al nostre jovent i nosaltres el tenim clar”.

Pregunta: Quina reflexió general faria en clau local?
Resposta: “La política local és molt més que fer-se fotos i estar tot el dia cara el mòbil. Cal treballar tant que no entenc com alguns dediquen tant de temps a les xarxes i tan poc a elaborar un projecte com cal que solucione els problemes de la gent i del nostre poble. Cal ser crítiques quan els lideratges polítics locals usen les xarxes hedonistament i compulsivament. Comunicar és estar quan toca i on toca. A la política local li cal escoltar a la gent, dialogar i estudiar les necessitats, planificar i gestionar amb tot l’assessorament tècnic per administrar millor el que tenim i no deixar perdre les subvencions que ens puguen permetre dur a terme els projectes que transformen el nostre poble i que aporten benestar a totes les persones del nostre poble. Cal tindre projecte de poble i el PSOE Local no el té!”

Pregunta: Vols afegir alguna cosa?
Resposta: “Donar les gràcies a tota l’assemblea de Més Compromís per Silla pel seu suport, a totes les persones que em trobe al tren i al carrer i demostren la seua estima, que em demanen ajuda i que em valoren pel meu treball de regidora. Agrair a totes les persones que m’han ajudat, les del meu col·lectiu, i també les que sempre han estat a l’altra banda del telèfon, abans i després de la pandèmia, en els moments més durs. Em referisc a Isaura Navarro, Vicent Marzà, Raquel Tamarit, Rafa Climent, Carles Mulet, Dolos Gimeno, Àgeda Micó, Ferran Baixauli, Joan Baldoví i tot l’equip de gent molt resolutiva i treballadora que formen part del nostre projecte polític, que estan molt a prop dels nostres pobles i de cada regidora i regidor. “