Compromís per Silla va proposar al plenari d’abril que s’alliberen les patents de les vacunes perquè es puga accelerar així la fabricació de vacunes com els consegüents plans de vacunació de milions de persones a tot el món. La moció va eixir endavant amb els vots a favor d’EU i PSOE, el vot en contra del PP.

“Volem que Silla també es sume a aquesta petició, perquè d’aquesta crisi només eixirem si ho fem totes i tots i això significa que cal una vacunació massiva mundial, donat que de poc ens servirà que ací ens vacunem si al nostre entorn hi ha qui no pot fer-ho”, va assenyalar Raquel Sánchez, portaveu de Compromís al plenari. I es que una pandèmia global requereix que els Estats arriben acords i eliminen els possibles obstacles que impedisquen garantir que les vacunes es desenvolupen i fabriquen abastament i distribueixen a temps i de manera inclusiva a tot el món. Des del plenari de Silla es sumen a la crida a que Estats, empreses i organismes internacionals elaboren i apliquen polítiques per agarantir la disponibilitat, accessibilitat, assequibilitat, acceptabilitat i qualitat dels productes sanitaris contra la COVID-19 per a totes les persones, garantint laseua gratuïtat i sense discriminació de cap mena. Han de fer-ho fomentant la cooperació internacional i eliminant els obstacles a la disponibilitat en tots els països.

Per Compromís l’objectiu  és aconseguir afavorir la consecució de la immunitat mundial, repte per al qual cal accelerar la vacunació en tot el món. Les vacunes que han estat desenvolupades s’han aconseguit gràcies als diners públics, però les farmacèutiques exerceixen els seus drets de patent per a vendre les vacunes al millor postor. Si l’estat espanyol pateix dificultats amb l’accés a les vacunes, aquestes encara són més nombroses als països menys desenvolupats.

També han instat al Govern d’Espanya a col·laborar amb els mecanismes establits per l’OMS per a compartir coneixement tecnològic i recursos COVID-19, com ara: l’Accés Mancomunat a Tecnologia contra la COVID-19 (C-TAP),on les empreses i els Estats poden compartir tecnologia,dades i patents sobre les seues innovacions.I el mecanisme COVAX,on els Estats, més enllà de la donació de fons,han de garantir que almenys el personal de salut i les persones més vulnerables de tots els països tenen accés a la vacuna.

Així mateix van mostrar el suport de la corporació a les organitzacions no governamentals que estan treballant en diverses campanyes de conscienciació social sobre estos objectius