Dos anys ha tardat el govern socialista en majoria absoluta en fer un pressupost molt diferent al que els va portar a la majoria absoluta; una carta econòmica que en res s’assembla a la que portaren endavant durant el passat mandat gràcies al treball i unió de les forces polítiques d’esquerra entre les quals van governar amb Compromís. Tampoc el pressupost municipal esbossa cap línia per a la reconstrucció social i econòmica del nostre poble generada per la crisi sanitària COVID-19 i els seus efectes en la població. Tot i que el pressupost municipal s’incrementa en 380.299,16 euros, amb una dotació total de 13.485.011,06 euros.

Els socialistes han fet un nou pressupost per a 2021 retallant partides econòmiques significatives com són la igualtat i la prevenció i intervenció de la violència de gènere (reduïdes dràsticament en un  -91,7%) o les polítiques de medi ambient (reduïdes en un – 46%). També els imports destinats a cultura, projeccions de cinema i les representacions teatrals es redueixen en un -27% i les polítiques d’infància, adolescència i joventut en un  -45%.

Per als socialistes de Silla, la COVID-19 no s’ha afrontat des d’un pacte de reconstrucció social i econòmica del nostre poble en el que participen totes les forces polítiques i dissenyen conjuntament com superar la pandèmia i els seus efectes. Lluny d’açò els socialistes de Silla han congelat les partides socials, han retallat partides i han modificat  el pressupost municipal consensuat en l’Acord per Silla durant el passat mandat.

S’ha demostrat que la COVID-19 és compatible amb les polítiques culturals i les d’infància, adolescència i joventut i que, en temps de pandèmia, encara és més necessari invertir en polítiques del Clima, en programes per la igualtat de gènere i per a previndre i intervindre en la violència de gènere però tot açò queda reduït en més de 201.915 euros en el pressupost municipal 2021”, ha assenyalat Raquel Sánchez, durant el debat del pressupost 2021.

A més, el govern municipal han ignorat les propostes aprovades en el pressupost 2020, presentades per Compromís, faltant així a la seua paraula i al seu vot de fer actuacions davant el canvi climàtic. S’ha perdut la possibilitat de ser més eficients en els equipaments municipals, amb la instal·lació de panells fotovoltaics o d’estalviar aigua en els trams on es detecten fugues o en millorar el sanejament del poble en el punts crítics que presenten deficiències (carrer Sant Roc-rotonda Correus).

Ni un cèntim a Memòria Històrica

Els socialistes de Silla no destinen ni un cèntim a la Memòria Històrica, tot i que recentment, hi ha notícies de la Fossa de Paterna on s’han identificat veïns del nostre poble represaliats i afusellats. 

El parc de l’Estació, el gran oblidat

Decebedor pressupost  on també han eliminat el concurs de projectes per al parc de l’Estació amb què es podria iniciar una actuació integral abans que acabe la legislatura.