Els grups polítics municipals van donar llum verda en el plenari d’abril a la moció de Compromís per Silla per crear un fons local solidari de lluita contra els efectes del COVID-19. D’aquesta manera les regidores i dels regidors de l’Ajuntament, ja poden donar les aportacions no satisfetes de març (comissions informatives, plenaris i juntes) i les donacions que voluntària i solidàriament consideren contra les indemnitzacions per assistència durant el temps que dure l’Estat d’Alarma. Raquel Sánchez ja ha presentat l’escrit de renúncia a les indemnitzacions de març i abril i el 10% de les indemnitzacions dels següents mesos.

La quantia total amb les aportacions econòmiques de totes les regidores i regidors del govern i de l’oposició estarà destinada a la lluita contra els efectes socials del COVID-19 i a la reconstrucció econòmica del teixit comercial i empresarial de Silla; unes bases d’ajudes sobre les quals treball AESI i ADES-Ajuntament.

El que ha motivat que Compromís per Silla presentara una moció d’aquestes característiques és, senzillament, la solidaritat col·lectiva que el nostre veïnat ha mostrat durant el confinament i el període de l’Estat d’Alarma. I és que a Silla, són moltes les empreses, els col·lectius i les persones que han mostrat la seua solidaritat durant la crisi de la pandèmia Covid-19 mostrant, amb diverses accions, donacions, iniciatives i voluntariat  el valor de la dignitat humana i el reconeixement de la importància dels drets humans fonamentals en els temps tan difícils als que assistim. Aplaudiments a la sanitat pública i reconeixement al dret a la salut,   donació de materials de protecció per banda del teixit empresarial i comercial local, el suport veïnal per pal·liar la bretxa digital; el voluntariat,  l’atenció i suport a les persones majors perquè no  falte la compra setmanal i el suport emocional que representa i el voluntariatat en la distribució de les mascaretes.

Aquestes accions ens ofereixen una visió positiva de com la població creix en solidaritat durant la situació d’emergència sanitària i ofereix allò que té, el seu temps i els materials que disposen. També les i els polítics locals podem fer les aportacions que considerem, en funció de la situació econòmica de cadascú o cadascuna, podem mostrar que també som persones solidàries que donem, voluntàriament, allò que tenim i rebem“, ha assenyalat Raquel Sánchez, portaveu de Compromís.

Així mateix en aquest context i escenari excepcional de crisi sanitària amb conseqüències econòmiques i socials , des de Compromís-Silla considerem que s’han d’adoptar també decisions dels càrrecs públics que comporten la nostra solidaritat en la lluita contra la pandèmia.

Per això, des de Compromís Silla vam proposar en el plenari d’abril que les regidories i els regidors de l’Ajuntament de Silla s’havien de sumar a les mostres de solidaritat a través de les assignacions i destinar una part voluntàriament a la lluita contra la pandèmia.

Aquesta donació és una més de les causes en les que participem la gent de Compromís per Silla. El nostre col·lectiu local Compromís per Silla ha aportat 1.000 euros a la investigació de la vacuna del COVID-19 en la plataforma yomecorono – a través d’aportacions individuals dels membres del col·lectiu-. Altres persones simpatitzants de Compromís per Silla han aportat cada pas per casa durant el temps de confinament a la investigació i, a hores d’ara, fan distribució digital de la cançò #Joemcorono per aconseguir diners per visualització per a la la investigació de la COVID19. Pel Projecte del Dr. Clotet i l’Oriol Mitjà!! Gràcies 🌈 https://youtu.be/zo39iWFcr20

Ara, a més, fem una nova aportació a nivell institucional a través de l’assignació de la Regidora de Compromís, Raquel Sánchez, perquè voluntària i solidariament, així ho ha decidit.