• Les accions per a la Emergència Climàtica són introduïdes i acceptades com esmenes al Pressupost 2020
  • Raquel Sánchez: “Els ajuntaments com a institucions més properes a les persones hem de remoure consciències i actuar contra el Canvi Climàtic”

Compromís per Silla ha aportat esmenes a el pressupost municipal 2020 per a traçar un full de ruta contra el canvi climàtic, per la sostenibilitat i la transició energètica. Per a això, el col·lectiu de Compromís ha proposat realitzar un estudi previ per a la transició energètica als edificis municipals per determinar on és aconsellable fer instal·lacions d’energies netes i renovables per a l’autoconsum i per començar a substituir l’energia produïda amb fòssils altament contaminants. D’aquesta manera des de Compromís definim una línia de treball amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques perquè Silla reprenga el Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia aprovat per unanimitat en el ple i se sume a l’Estratègia Valenciana contra el Canvi Climàtic 2020- 2030.

Com ha declarat Raquel Sánchez, portaveu i regidora de Compromís “volem una ciutat sostenible, verd, inclusiva, que de seguretat, que invite la convivència i que actua pel Medi Ambient a través de les seves polítiques”. És per aquesta raó que l’actual govern del PSOE que ha incorporat les esmenes al Pressupost 2020 ha de donar resposta a estes accions de Compromís que ha acceptat i incorporat a la carta econòmica.

A més d’aquesta mesura, Raquel Sánchez proposa una esmena per fer de Silla una ciutat que recupera l’espai per a les persones i els dóna seguretat, que promou la mobilitat sostenible. Per això, prioritza dins de les mesures de el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Silla començar per actuar s0bre els punts negres i perillosos a la via pública que dificulten o son un obstacle per al trànsit a pèu per garantir una mobilitat amable, lògica i segura, un urbanisme inclusiu i amb perspectiva de gènere.

“Hem de pensar en totes les persones en la seva diversitat i actuar en els punts perillosos de la via pública, promovent la mobilitat a peu i l’accessibilitat”, destaca i afegeix “em refereisc a ampliar voreres en aquells carrers on no es donen les condicions de seguretat i eliminar tot tipus d’obstacles corregir passos de vianants sense visibilitat, i semipeatonalizar algunes zones perquè sigui punts de trobada”.

Sopa de plàstics
L’edil de Compromís també ha proposat iniciar una campanya de sensibilització ciutadana a través d’el comerç local sobre el plàstic i els seus efectes en el mar Mediterrani. “La Mediterrània és una sopa de plàstics i això no ens pot deixar indiferents ja que en 100 anys d’ús de plàstics hem provocat que 1300 espècies marines estiguen afectades, des del plàncton a les aus”, exposa. Per això, Raquel Sánchez proposa promocionar entre la població les mesures de reducció de l’ús del plàstic i fer un campanya de promoció de les bosses reutilitzables de tela al comerç local i el mercat dels dijous i dissabtes per evitar les borsa d’un sol ús.