Discurs de la nostra regidora Raquel Sànchez – Dissabte 15 de juny de 2019

 

Veïnes i veïns, bon dia

Hui prenem possessió de l’acta de regidores i regidors. A totes i tots, enhorabona.

La veritat, es que estic molt contenta d’estar ací, satisfeta del treball que durant els darrers anys hem realitzat al govern. Hem treballat incansablement per Silla, pel poble que tant s’estimem, i donem les gràcies a les 592 persones que han sabut valorar, amb el seu recolzament, el nostre treball, en qualitat i en quantitat i, a elles i ells sols expressar-los que seguirem treballant pel nostre poble. Ens haguera agradat fer Acord per Silla II però, sempre hi ha que obeir a la voluntat de la majoria, així que este mandat estaré asseguda a l’oposició. En Compromís hem sabut governar amb lleialtat i en aquests anys, cap soci/a de govern ens podrà acusar de cap malifeta ni cap pamfletada nocturna. Nosaltres sabem estar i sabem valorar el treball de cadascuna de les companyes i companys del govern de l’Acord per Silla. Però també tenim, i tindrem, memòria. No tingau cap dubte. El col·lectiu de Compromís sabrà estar en l’oposició i, com en d’altres ocasions, estarem vigilants perquè és el nostre deure amb el poble de Silla i, sobre tot, amb totes i tots els que haveu confiat amb nosaltres.

Hui podria recordar-vos tot allò que hem aconseguit: des d’ obligar al PSOE a traure fora del cas urbà l’autovia que ens volien traçar per les Eres, allà pels anys 90, fins a proposar projectes com les Pluvials, el centre Cultural Carmen Valero, la transformació dels casals del Parcs municipals en edificis útils per a la població com la nova Biblioteca o l’Espai Jove. Podria recordar-vos totes aquestes gran obres però vull parlar-vos d’educació, de joventut i infància. Hi ha un abans i un després en igualtat d’oportunitats per a la infància, per a l’educació inclusiva les aules gratuïtes de 2 anys i a l’aula CiL, per l’atenció a la diversitat de les xiquetes i xiquets, de col·laboració amb els centres educatius, d’atendre les necessitats de la comunitat educativa, de tractar amb tota l’energia però sense mitjans -no he tingut ni un ordinador per treballar, ni mig tècnic d’educació- i que jo amb la meua acció política he posat la mirada de totes i tots en l’educació i això és el més digne que podem fer com a polítics: treballar pel futur del nostre poble, per la infància, l’adolescència i la joventut. I això també ha marcat un precedent, polítiques de joventut reconegudes a la Unió Europea, exposades a Finlàndia per la seua qualitat. No hi ha dubte que totes les regidories de Compromís han sigut imparables i imprescindibles en la història de Silla, sempre, en el govern i en l’oposició hem contribuït al progrés de Silla.

 

El proper mandat no governem a Silla però si a la Generalitat, tenim el Botànic II, i des de l’oposició exigirem que Silla, desenvolupe, punt per punt, totes les línies fixades al nou acord. La emergència climàtica, la lluita contra la violència masclista per protegir a les dones víctimes de violència de gènere, els seus fills i filles; les oportunitats per a la infància en l’educació i el temps lliure, inclusió en el treball i en l’oci de les persones amb diversitat funcional; que Silla continue rescatant persones amb criteris objectius i professionals, que continue el nostre Pla d’evacuació de pluvials amb les fases anunciades, que Silla camine cap a la mobilitat sostenible, el Pla Edificant a les escoles, el lloguer social… i que el nou govern impulse un Ajuntament obert, transparent i participatiu com a garantia de lluita contra la corrupció.

 

Per acabar, anunciar que farem una oposició crítica i constructiva i que, les veïnes i els veïns sempre tenen a Compromís una porta oberta al diàleg i a les propostes de millora del nostre poble. Gràcies i enhorabona a totes i tots.

 

Raquel Sànchez, regidora i portaveu de Compromís per Silla

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *