Raquel Sànchez, la nostra alcaldessa

 

Raquel té 41 anys, pertany a la generació de la democràcia, filla d’una família nombrosa i treballadora, d’origen valencià i manxec. Coneix el que significa emigrar perquè la seua família materna va eixir de Tomelloso i va emigrar a França i Alemanya, i va tornar a Algemesí en els anys 60-70. És néta d’un carabiner republicà que va arribar a Silla i va formar família amb la seua única iaia valenciana, Angelita La Venancia.

“M’agrada mirar arrere per a agrair i valorar el que tenim, ja que és fruit de l’esforç de les nostres iaies i iaios, que van patir fam i guerres, set de llibertat, l’emigració… Res cau del cel, el nostre present és la seua lluita individual i col·lectiva per a construir un país amb drets democràtics i el benestar que desitjaven”.

Se sent orgullosa de la seua mare i del seu pare, que han hagut de treballar des de ben menuts i que ara gaudeixen d’una merescuda jubilació. “La meua mare i el meu pare sempre han tingut la saviesa de la vida, han sigut un suport; ens han ensenyat que en la vida tot s’aconsegueix amb treball i que, com ells no van tindre possibilitat d’estudiar, somiaven que anàrem a la universitat”.

Raquel va estudiar periodisme en la Universitat de Santiago de Compostel·la i es va iniciar en El Correo Gallego. En 2002 va tornar a Silla i va treballar en Levante-EMV com a redactora de notícies de Silla, Alcàsser i Picassent, i com a fotoperiodista de les edicions locals de El Punt.

“La informació local va ser per a mi la millor escola de periodisme i m’ha servit per a la política. Qui coneix, escriu o informa sobre un poble, qui escolta a les persones, té un camí avançat per a poder afrontar un govern al servei de les persones”.
En l’actualitat està en excedència per càrrec públic en el seu treball de periodista educativa en la Confederació Gonzalo Anaya.

Durant estos quatre anys, Raquel ha sigut una regidora influent dins del govern municipal amb les seues polítiques al servei de l’educació i la igualtat, la infància, l’adolescència i la joventut. Gràcies al seu intens treball, el seu esperit col·laborador amb el món educatiu i el seu lideratge social, Silla ha millorat en tots els serveis educatius (Escoleta, Conservatori, EPA i centres educatius), en la gratuïtat de l’ensenyament amb la Xarxa Llibres i el xec universal de material escolar i les aules públiques de 2 anys (0 a 78 places); en la inclusió dels escolars en tota la seua diversitat; en l’atenció a la infància en risc d’exclusió en el temps lliure; en l’educació en la participació dels escolars; en les accions d’oci educatiu adolescent i joves apoderats, respectuosos, participatius i implicats en el seu poble, en la formació de la diversitat sexual, la igualtat i la coeducació; en el feminisme i conscienciació de la igualtat de gènere des de l’Ajuntament i la Casa de la Dona i en l’empeny en trencar la bretxa digital en la gent gran a Connecta Molí (420 persones majors formades en mòbils i tablets), en drets de les persones migrants, especialment dones i infants…i en nombroses accions, persona a persona, família a família, a qui Raquel Sánchez sempre ha prioritzat i s’ha posat al seu servei amb sinceritat, discreció i molta capacitat de resolució de problemes.

Ara Raquel Sánchez vol ser la teua Alcaldessa, per millorar la vida de les persones des de la igualtat i l’equitat, des de l’ecologisme, des de l’esquerra moderna progressista i el valencianisme polític.

Raquel està casada i té un fill de 10 anys.“Compartisc la meua vida amb un home i un xiquet del segle XXI, on la igualtat són fets i no paraules, tot ho compartim, tot ho parlem, tot ho gaudim” .

#RaquelAlcaldessa #SillaCiutat #SillaValència

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *