Les formacions obrin la porta a negociar un coalició de govern local durant les pròximes setmanes

Les quatre formacions polítiques han interpretat la voluntat popular manifestada a les urnes el passat 24 de maig i han signat un document, baix el nom “Pacte per Silla”, pel qual es materialitza la investidura com alcalde del socialista Vicent Zaragozá el proper dissabte 13 de juny. A continuació, les formacions començaran la negociació per formar un govern progressista, plural, innovador i valencianista per als pròxim 4 anys. Amb l’acord signat i els 9 vots, eviten que el partit més votat amb una escassa diferència de vots (Partit Popular) accedisca a l’alcadia.

Com expressa el document, l’acord d’investidura i la possible coalició de govern persegueix la millora de Silla i de la qualitat de vida de les persones que l’habiten i, per això, es centra en sis eixos sobre els quals es desenvoluparà un programa marc conjunt: pla d’emergència social i lluita contra la pobresa i la desigualtat; remunicipalització dels serveis; transparència i participació ciutadana; dinamització i promoció social, econòmica, cívica i cultural; preservació i recuperació del patrimoni cultural i mediambiental i desenvolupament sostenible de Silla.

Durant les pròximes setmanes, les formacions sotasignats de l’acord s’adheriran, en funció de l’evolució de les negociacions i per acord de les assemblees respectives dels partits, a una coalició de govern i signaran el segon document del “Pacte per Silla” on es materialitzarà l’acord de govern i el programa marc conjunt 2015-2019.

Assenyalar que la incorporació al govern d’altres formacions sols estarà oberta a aquelles forces polítiques que donen suport a la candidatura socialista a l’alcaldia el proper 13 de juny.

Declaracions:

Vicent Zaragozá (PSPV-PSOE): “El poble ha decidit amb el seu vot pluralitat i progrés i això li anem a oferir amb un nou govern d’esquerres que és la convergència de les decisions i dels sentiments de tot un poble. Som un equip i anem a treballar amb força i solidesa per situar Silla en el lloc que tots desitgem per poder sentir-nos orgullosos”

Raquel Sánchez (Compromís per Silla): “El poble ha demanat un canvi d’esquerres a l’ajuntament de Silla i ha fet que Compromís siga un actor clau en l’investidura.  Compromís valorarà formar part d’un futur govern per acabar amb les polítiques que han atemptat contra les persones i que han portat a Silla a una paràlisi cívica, econòmica, social i cultural insostenible. Anem a influir de manera decisiva per projectar Silla cap un futur d’esperança on els ciutadans i ciutadanes estiguen al centre de qualsevol decisió”.

Salva Mestre (Silla en Democràcia): “Després de molts anys de polítiques anticiutadanes, s’obri en Silla la possibilitat de fer un nova política, des de la responsabilitat i el servei al veïnat”

Valentín Mateos (EU): “EU compleix el seu compromís de fer fora el PP de les institucions , però sense trair els principis i propostes que sempre hem defensat i que són la raó pel que ens han votat . Per tant, , en aquesta nova etapa d’esperança i il·lusió que s’obri, lluitarem per una oportunitat única com és dur a terme la remunicipalització del servei d’aigua assumint per a això la regidoria d’infraestructures”