Discurs de Raquel Sánchez Grande, regidora per Compromís per Silla, a l’acte de constitució del consistori.

Veins i veïnes, Bon dia.

En primer lloc, vull agraïr la confiança que ha dipositat   en Compromís 976 persones. Amb el seu suport han fet possible que Josep Melero i jo, amb orgull, siguem la vostra veu a l’Ajuntament.  Gràcies a vosaltres, Compromís per Silla som la força d’esquerres que més ha crescut en les passades eleccions i, això, ens fa conscients de la responsabilitat que suposa liderar una nova era política per a Silla.

A Compromís  interpretem, amb claredat i responsabilitat,  la pluralitat política que han decidit a les urnes el veïns i veïnes de Silla, i sabem que Silla necessita un acord de progrés meditat, consensuat i al servei de les persones i en això estem treballant, sense pressa i sense pausa.

Silla necessita un Govern Obert, amb un ferm compromís amb la Transparència i la Participació Ciutadana.

Silla necessita  un Govern que rescate persones. Un Govern que garantisca casa, menjar, escola i metges per a totes les persones que viuen en el nostre poble.

Silla necessita  un Govern arrelat al nostre patrimoni cultural i a la nostra terra.

És el nostre somni millorar Silla i dignificar la política al nostre poble.

Somiem en un poble de les persones. On els xiquets i xiquetes creixen en igualtat i juguen al carrer. On la joventut troba el seu destí. Somiem un poble on la generació hipotecada recupere el seu benestar. On les persones dependents i les seues famílies viuen amb autonomia. On els nostres majors recuperen la dignitat.

Somiem en els agricultors que tornen a ser feliços amb el seu treball amb la terra.

Somiem en un poble que estima la seua història, la seua cultura, la seua llengua.

Somiem en un poble més democràtic, on tot ciutadà puga consultar què fem els polítics amb un sol clic. On els veïns i veïnes dialoguen per decidir les polítiques que els faran més feliços.

Un somni que ara hem de materialitzar amb el nostre treball oferint al nostre el poble el millor de tots nosaltres.

Companys i companyes de la corporació: tenim una responsabilitat de dignificar la política al nostre poble. No els podem defraudar.

Per acabar, vull  agraïr a totes les persones que porten dècades treballant, sense defallir, esperant el canvi.  Volem compartir amb tots vosaltres  l’alegria, l’esperança en el futur, la il·lusió de moltíssimes persones que estem vivint estos dies com un moment històric. Els valencians i les valencianes, els sillers i les silleres hem dit prou a tanta corrupció i estafa, a tanta devastació injusta al nostre territori estimat. Desitge que mai ningú ens torne a fer baixar la cara.  

Però este moment és de festa, la festa per la democràcia. Este moment és vostre, de totes les persones que han votat canvi.  Este moment històric és de totes les persones que, des de Silla i, amb valentia, haveu fet possible la revolució dels somriures, els somriures de Compromís a la Generalitat Valenciana, A la Diputació i a l’Ajuntament de Silla.  Estem convençuts que a Compromís anem a posar tots els esforços i tot el treball per estar a l’alçada i tornar la dignitat a este poble. I, sabeu perquè? Perquè després de la festa, sempre queda el compromís per treballar pel poble  que tant s’estimem i que, des de hui, projectem cap al futur. Moltes gràcies.

investidura