Patrícia Perpiñá Zaragozá ocupa el lloc número 7 de la llista de Compromís per Silla. Té 35 anys i és fisioterapéuta. És membre de diverses associacions científiques que promouen la cooperació i la inteligència col·lectiva i que estan al dia en els avanços de la professió.

També colabora amb diverses ONG que desenvolupen les seues tasques a l’àmbit médic i social. Entre les seues aficions destaca per damunt de totes la dansa junt amb la música; així com el cinema, el teatre i les arts plàstiques.

 

Que aportes amb la teua candidatura?

Quan pertanys a un grup el més important és el treball en equip i per a això s’ha de saber escoltar, respectar, aportar idees, ser responsable i equitativa i compartir tasques. Sempre pensant en el bé de l’equip i en el projecte que es du a terme. Fa quatre anys que participe activament tant a Compromís per Silla com a Dones amb Compromís, en aquest temps hem treballat molt per tal d’activar el col·lectiu i dinamitzar la població.

Com a dona emprenedora també sé a qué ens enfrontem els autònoms i les empreses menudes, les poques facilitats que tenim i el que costa tirar endavant un negoci. Crec en una política que impulse les persones emprenedores, que afavorisca un repartiment més equitatiu de les ajudes i una contribució justa dels nostres impostos, per crear una societat del benestar real.

 

Quin model de poble hem de construir entre tots i totes, si penses en clau de futur?

La meua família ha estat vinculada a la política des de fa molts anys i així és com la política ha format part del meu dia a dia, sent tema habitual a la sobretaula dels dissabtes. La política forma part de les nostres vides, les nostres formes d’actuar, opinar i decidir també son política.

M’agradaria aconseguir que la ciutadania de Silla tinguera il·lusió, prenguera interés i s’implicara de manera activa a les decisions que ens afecten. Que les consultes populars i els referendums fòren la nostra manera de funcionar. Que poguerem triar qué fem amb els casals fallers a mig construïr, si és prioritari acabar el multifuncional o la Plaça d’Espanya, a qué dedicar la Nau de la Cultura, o quines festes volem per a l’agost. Silla podria ser una ciutat més viva, amb una millor gestió dels pressupostos i la participació de tots i totes nosaltres com a poble.

 

Que aportes des del teu àmbit?

Com a professional de la salut m’importen les persones i el seu benestar, trobe que és un valor positiu que pot i deu aplicar-se també a la política, un àmbit on normalment predominen altres interessos que semblen allunyats de la realitat del dia a dia de moltes persones. L’atenció sanitaria deu ser universal, pública i de qualitat i cobrir les necessitats de tota la població sense excloure ningú. Vull una política propera que es preocupe pel nostre benestar.

 

Com ha estat la experiència de Dones amb Compromís?
Aquest projecte va començar amb il·lusió i amb la idea de motivar les dones de Compromís per Silla per treballar la política amb perspectiva de génere. No sols hem motivat les dones, també els homes, que se’ns han adherit en les nostres activitats de divendres. Han sigut quatre anys molt productius en els que hem treballat en igualtat i per la igualtat. La visió de les dones no sols és diferent sinó necessària a tots els àmbits, siga a l’econòmic, medi ambiental o cultural. Així som a Compromís i així és la nostra gent.