Flandes_2012El nostre company Robert Perpinyà reflexiona sobre el tema de a qui votar en les properes eleccions

Als votants del PSOE

Robert Perpinyà

Estem en les vostres mans, el país i el futur dels nostres fills i filles està en les vostres mans. De vosaltres, del vostre vot, depèn cap a on anirem en els pròxims anys.

Crec que no hi ha dubte que la gran majoria de votants i militants del PSOE són gent d’esquerres. El problema és que els seus dirigents no ho són. I no ho són, perquè la majoria d’ells han estudiat les doctrines del neoliberalisme i se les han cregudes.

La situació d’Espanya, i la seua profunda crisi econòmica i social, són fruit de les decisions polítiques, precisament neoliberals, dels últims 30 anys. I en eixe període han governat més anys els socialistes que els populars. La ciutadania no podem esperar res del PP, perquè ja sabem qui són i a qui serveixen, però el problema és que el PSOE ens ha defraudat una i altra vegada. Sempre fan el mateix, quan estan en loposició fan discurs d’esquerres, però quan governen fan política econòmica de dretes. Fins i tot quan han tingut majories absolutes, no s’han atrevit amb temes tan importants com regular lespeculació dels mercats financers i de la Banca. Acabar amb els oligopolis (elèctriques, petrolieres, telecomunicacions..). Perseguir amb eficàcia el frau fiscal i la fugida de capitals a paradisos fiscals. Fer una reforma fiscal que afavorisca locupació.Trencar el conveni amb la Santa Seu. Parar els abusos de les multinacionals. Lluitar contra la corrupció i a favor de la transparència real. Eliminar el nepotisme i els privilegis dels polítics. Etc…

Definitivament, no han estat capaços de legislar perquè leconomia estiga al servei de la societat, en lloc destar la societat als peus dels especuladors. És més, col·laboren amb el PP i els “mercats”, per a fer-nos creure que no hi ha alternatives possibles. En matèria econòmica, el PSOE està més prop del PP o de CiU, UPD etc, que de partits desquerra com Compromís. Largument que transmeten a la  seua militància socialista, i que aquestos repeteixen com un mantra, és que “no és tan fàcil canviar les coses a causa de la globalització de leconomia”. Clar que no és fàcil, però per això els vàreu votar, no? I si no poden o no s’atreveixen, que deixen pas a altres polítics més valents. Hi ha molta gent (economistes, intel·lectuals, polítics…) a lesquerra del PSOE que està plantejant alternatives raonables, però que són oblidats o menyspreats pels mitjans de comunicació.

El problema és que el bipartidisme permet als dos partits majoritaris estar en una situació confortable, fins i tot quan estan en loposició. No necessiten canviar molt les coses perquè fins al moment els ha anat bé.

Segurament ara amb les primàries socialistes i els nous candidats, hauran tornat a il·lusionar la seua militància i votants, que tornaran a pensar que pot haver un canvi. No es veritat, no van a canviar res perquè ells estan còmodes.

Els que no estem bé som nosaltres, la ciutadania, la classe treballadora, i sobretot les persones aturades daquest país. Per això haurem de fer alguna cosa, si volem que canvie la situació.

Tornar a votar el PSOE significarà que esteu d’acord amb el que han fet en els últims anys (incloent corrupció, desocupació, bambolla immobiliària, crisi econòmica, etc…). I no val argumentar que tots els partits farien igual o pitjor si governaren, perquè això seria com dir que tots, inclòs tu, som corruptes, mentiders o incompetents.

El vostre vot vos pertany, no pot ser un vot captiu, és la vostra eina per al canvi econòmic i social. Si voleu que la situació canvie realment, heu datrevir-vos a votar els partits que estem a lesquerra del PSOE, perquè inclinem la balança en favor dels més desfavorits i de la igualtat social. Serà lúnica forma que els dirigents socialistes entenguen el missatge.

Aquestes són les nostres propostes per a Europa http://primaveraeuropea.eu/va, són reals i és poden fer, tot depèn de vosaltres.

No cal una revolució, no cal eixir a pegar tirs. Però cal votar amb memòria i trellat.