Silla: Proves Agilit

Vicent Santos Morcillo

Passejant per Silla veig que en tenim de tot: el poliesportiu; el carril bici que porta al Port, que és molt bonic; uns parcs grans on passar la vesprada… Però me n’adone que no hi ha cap lloc on poder traure la meua mascota, un gos malamute d’Alaska anomenat Kratos. El mateix els passa als propietaris d’altres gossos ja siguen pastors alemanys, pitbulls, dogo argentins, chow chows, o akites que, com el meu, encara que siguen pacífics i organitzats, necessiten eixir de casa, lliurement i amb tranquil·litat, i descarregar tota l’energia de què disposen.

Segons l’opinió experta d’un ensinistrador de gossos, el meu malamute ha d’eixir a passejar un mínim de tres voltes al dia, per una zona on puga córrer lliurement i que, òbviament, estiga lluny de les vies del tren o de la carretera, per evitar possibles accidents. És un gos afable i net, que no lladra ni fa “olor de gos”, però que ha de córrer amb molta freqüència i de forma intensiva diàriament, per a la seua salud física i mental; a més a més, si no s’exercita pot tornar-se altament destructiu en la llar.

A banda d’això, quan els gossos tenen por o estan inquiets degut a un coet o algun soroll que els puga espantar, peguen a fugir de forma que els amos no podem evitar el fet que el gos puga creuar la carretera i provocar un possible accident. Es per això que s’estan instal·lant recintes tancats a molts pobles, però a Silla no existeix cap espai per als nostres gossos

Sóc Vicent Santos Morcillo, un veí de Silla. Abans, passejava el meu gos per darrere del poliesportiu municipal, zona en la qual actualment està prohibida l’entrada de gossos (amb multes de fins a 18.000€!), segons la nova normativa establerta pel PP. El govern municipal s’excusa amb “la necessitat de defensar els drets dels animals i contra les molèsties que puguen provocar la manca de responsabilitat dels propietaris”.

És cert que els atletes no volen gossos per la zona, ja que els poden molestar quan corren. Els llauradors tampoc no els volen propers als seus camps, ja que els poden malbaratar les collites, Les mares tampoc no volen gossos grans prop dels xiquets, per por que els facen mal. L’equip de govern, que tracta de satisfer aquestes demandes, també ens hauria de donar una solució als ciutadans amb gossos, perquè puguem satisfer les nostres necessitats a qualsevol hora del dia, i no només per la nit. Si només han pensat en posar-nos multes és que l’únic que volen és recaptar els diners de les multes.

Per aquestes raons i escoltant les queixes de molta gent, i coneixent les solucions que han donat al problema els pobles veïns de Picassent, Alfafar, Albal o Catarroja, he pres la iniciativa de recollir signatures per a demanar que l’ajuntament habilite un espai ample, segur i tancat, on poder estar amb la mascota sense necessitat de portar-la lligada amb corretja. D’aquesta manera l’animal podria córrer lliurement i gaudir d’un espai per a jugar i socialitzar-se amb altres gossos. Si els pobles veïns disposen d’aquest tipus d’espai, amb condicions com una bona il·luminació, contenidors on llançar els excrements i fins i tot amb instal·lacions d’atraccions per als animals, ¿perqué a Silla no gaudim d’aquest privilegi?

Per exemple, Albal disposa d’aquest recinte amb jocs que exerciten la ment d’aquests animals i també disposen d’un tancat per evitar possibles accidents, amb una grandària aproximada de 80m2.

Tothom que estiga d’acord pot donar el seu suport a la iniciativa, per internet: http://chn.ge/1eCWBkd

Publicat a El Punt Avui el divendres, 4 d’abril del 2014