meleroEn el darrer plenari, del 24 de març, es va tractar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, que és una llei antimunicipal. El regidor de Compromís, Josep Melero, va defensar que l’Ajuntament s’havia de personar en el recurs al Tribunal Constitucional, que han promogut diversos col·lectius cívics i sindicats.

El rebuig de Compromís a la llei es basa en el fet que aquesta atenta contra aspectes fonamentals de l’autonomia local, perquè buida de contingut als ajuntaments al reduir substancialment les seues competències. Entre aquestes, l’Ajuntament deixarà de gestionar tot allò referit a benestar social, educació, activitats esportives i guarderia rural. Això implicarà que el consistori deixarà de participar en l’administració del Conservatori de Música, l’Escola d’Adults, el servei de vigilància rural i el teixit associatiu esportiu. Segons Melero, aquesta llei deixa als peus dels cavalls el conjunt del polítics locals, perquè no podran atendre les necessitats del veïnat pel que fa a aquests serveis, quedant la figura del polític local molt poc operativa i com a merament testimonial.

Compromís considera que lluny del que planteja aquesta norma, l’administració local és la més propera a la ciutadania i les seues necessitats, les quals estan millor tractades per un govern de proximitat que done tractament directe a les demandes i opinions del veïnat.

En aquest plenari de dijous, el regidor de Compromís també va plantejar una qüestió relativa a la neteja del clavegueram a la qual contestà l’equip de govern que si es detecten problemes el veïnat ha d’acudir a l’oficina tècnica i comunicar-ho. Des de Compromís considerem que les mesures preventives són les que eviten les posteriors reclamacions i que l’ajuntament té l’obligació de mantenir la xarxa en condicions.

També preguntà el regidor Melero per l’onada d’atracaments i robatoris de les últimes setmanes a la qual l’equip de govern contestà que s’havia fet una reunió entre l’ajuntament, la policia local i la Guàrdia Civil per a prendre mesures de reforçament, tot i que Silla està per davall de la mitjana de la comarca en esdeveniments d’aquest tipus.