Vicent Ferri, membre del col·lectiu de Compromís per Silla ha estat nomenat nou portaveu d’Iniciativa pel Poble Valencià de l’Horta Sud. Amb motiu del seu nomenament com a portaveu exposa en les següents línies els principals motius dels seus plantejaments polítics i del que serà la seua actuació.

 

A la ciutadania

Vicent Albert Ferri Gastaldo

ferrisolHem dirigeisc a vosaltres per comunicar-vos que he segut triat, pels membres d’Iniciativa del Poble Valencià, portaveu comarcal d’aquest partit, que com tots sabeu forma part de la Coalició Compromís. Dintre de les funcions que vaig a desempenyar està la de comunicar les decisions preses dintre dels òrgans comarcals del partit i analitzar els problemes de la comarca de L’Horta Sud.
Les polítiques de retalls del Partit Popular de la Comunitat valenciana han afectat de manera notable a la comarca, han produït que la taxa d’atur se situe en un 25 %, han deteriorat tots els serveis que ha de prestar un govern a la ciutadania, com ara la sanitat, l’educació i la justícia. Han fet una política de retallades, imposada per la Troika, que ha fet que s’afeblisca l’estat de benestar i els drets de la ciutadania i que haja crescut la pobresa i la marginalitat social.
Ara volen fer una reforma de la llei d’administracions locals que afectarà a tots el pobles de la comarca, volen que els ajuntaments servisquen per a donar sol uns serveis mínims, com ara l’aigua, la gestió de residus, l’enllumenat i la seguretat bàsica. Volen allunyar els ajuntaments de la ciutadania deixant de prestar altres serveis més socials i com a objectiu final privatitzar els servicis públics. En Compromís ens oposem de manera rotunda a aquesta llei, i per això estem presentant recursos a tots els ajuntaments on tenim representació.
Vull també conscienciar a la ciutadania que és més necessari que mai mobilitzar-se en defensa dels serveis públics, allò de tots. A tots el pobles de la comarca hi ha col·legis amb barracons, es deixen de cobrir les baixes dels mestres i del personal sanitari, la justícia s’ha tornat més lenta per manca de recursos, i una justícia lenta no pot ser mai justa. Volem menys grans esdeveniments que sols serveixen per a què alguns s’embutxaquen diners, com els de Gurtel, i que es facen més polítiques socials, que s’estimule la creació d’ocupació i es fomente el desenvolupament sostenible.
ferrimonicaHem de fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions polítiques, impulsar el desenvolupament local i la democràcia participativa. Per a aconseguir-ho necessitem persones que no es limiten a votar cada quatre anys. Cal fiscalitzar les actuacions dels representants polítics, atés que són servidors públics i han de donar comptes de la seua gestió.
Volem ajudes per a les famílies, no volem que es produïsquen mes desnonaments, no és una utopia, hi ha lleis a altres territoris on s’aturen els desnonaments. Volem la implicació dels ajuntaments en la prestació d’ajuda als més necessitats, fent menjadors i que el personal de l’ajuntament s’encarregue de l’arreplegada i repartiment d’aliments
Cal afavorir el consum de productes locals, hi estem a una comarca on hi ha una agricultura de gran qualitat i hem de consumir els nostres productes. Les botigues dels nostres pobles ens ofereixen tot el que podem necessitar i les tenim a l’abast. El comerç local afavoreix la creació de llocs de treball a la comarca.
Per últim, assenyalar que tenim present que al mateix temps que som interdependents, som ecodependents, si necessitem a les altres persones per a viure, també necessitem que l’espai on vivim siga un lloc agradable. El medi ambient de la comarca està degradant-se molt de pressa, i tenim problemes mediambientals molt greus, com ara la contaminació de l’aire i dels aqüífers.
Tenim un entorn privilegiat on viure, molts dels pobles de la comarca estan vorejant l’Albufera i a altres hi ha grans espais naturals que tenim que, ja no sols protegir, sinó augmentar-los perquè tots puguem gaudir de l’entorn on vivim.
ferrimesa