Raquel Sánchez ha demanat conèixer el dispositiu de seguiment de víctimes de violencia de gènere durant el COVID-19.

En la comissió informativa celebrada ahir dimarts 21 d’abril, la Regidora i Portaveu de Compromís per Silla Raquel Sánchez va preguntar a l’alcalde i a l’inspector de la Policia Local com s’havia reforçat el control i seguiment de les dones víctimes de violencia dins de les tasques de seguretat ampliades durant l’alerta sanitària. Així mateix va preguntar com s’estan realitzant la Coordinació amb el cos de la Guardia Civil per tal d’atendre al conjunt de les dones que  han patit violència de gènere i tenen ordre d’ allunyament i que tenen distribuïts els cossos de seguretat en funció de la seua gravetat.

A la resposta es va informar que ara hi han dos patrulles per torn com a dispositius de la Policia Local i que, amb això, s’amplia el reforç. Per això, ha sol·licitat conèixer amb major concreció i per escrit, els protocols concrets i el quadrant horari diari destinat al seguiment de les víctimes de violència de gènere.

Hi ha una preocupació manifestada per diferents grups feministes sobre com s’està fent el seguiment de les víctimes de violencia de gènere, els seus fills i les seus filles durant el confinament i s’ha de donar resposta”, ha destacat Raquel Sánchez qui ha demanat per escrit conèixer els protocols d’atenció i seguiment adaptats a la situació d’Alerta Sanitària.

Pla Local de Violència de Gènere. Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere

La regidora de Compromís Raquel Sánchez ha instant per diferents vies i escrits  al govern socialista a lliurar còpia del Pla Local contra la Violència de Gènere realitzat a través d’una subvenció de la Diputació de València i realitzat per la regidora de Serveis Socials Trinidad Martínez, per poder adherir-se a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

El col·lectiu de Compromís per Silla destaca el paper clau dels cossos de Seguretat durant el confinament per garantir  el compliment de les normes de la població decretades per l’Estat d’Alarma. Destaquen que la prioritat i les funcions d’un cos de Policia Local és actuar com un vertader agent de proximitat per garantir la seguretat de totes les persones i, de manera especial, les més vulnerables.