A la Junta de Portaveus del 9 d’abril, la portaveu de Compromís per Silla Raquel Sánchez va sol·licitar a l’Ajuntament de Silla informació detallada del número d’alumnes sense dispositius informàtics i connexió a internet als seus domicilis. Amb la informació aportada per l’àrea de Serveis Social i els equips directius –als que agraïm de bestreta la col·laboració- s’ha detectat que a Silla hi ha 70 alumnes que no disposen de les tecnologies necessàries per poder seguir els estudis des de casa en igualtat d’oportunitats educatives que la resta de la població escolar que sí que en tenen.

Des del principi de l’Estat d’Alarma i el tancament de les escoles m’ha preocupant l’escletxa digital en la població escolar perquè sabia que hi ha families a Silla que no disposen dels dispositius informàtics i això fa fa impossible seguir l’educació telemàtica,  tindre contacte amb mestres i seguir connectats a l’educació“, ha comentat Raquel Sánchez. És,  per això, que una vegada assignades les tauletes del Ministeri i Conselleria d’Educació (50 tauletes amb connexió a internet per a Silla), va sol·licitar que l’Ajuntament de Silla col·labore en pal·liar la bretxa digital de la població escolar i distribuisca 20 dispositius per als  alumnes de Silla  que no tenen dispositiu informàtic amb connexió de dades per poder estudiar des de casa aquest darrer trimestre.

En aquest moment tan difícil cal garantir, l’equitat i la qualitat del sistema educatiu, sense deixar a cap escolar de Silla darrere i això passa per posar a disposició dels escolars els mitjans informàtics necesaris“, ha destacat Raquel Sánchez.

Des de Compromís per Silla estem satisfets sempre en aportar els nostres coneixements i propostes i  col·laborar per garantir drets fonaments com és el dret a l’educació, també durant el confinament.

I ho fem sempre que ens pregunta el veïnat o ens trasllada les seues preocupacions i les traslladem a través de les Juntes de Portaveus, les Comissions Informatives i Plenaris.

Durant els 39 dies de confinament hem fet propostes al govern municipal socialista a través de la Junta de Portaveus, celebrades el 3  i el 9 d’abril.  Les mesures proposades pel grup municipal Compromís són de l’àmbit social, educatiu i econòmic. Ací vos deixem les nostres propostes i una de les mocions presentades hui en comissió informativa. Esperem que el Govern Municipal garantisca, tal i com s’ha compromés a no deixar cap escolar per darrere.

Mesures Socials i Econòmiques_CompromísperSilla_COVID19_04042020

moció_grupmunicipalcompromísescletxadigital_poblacióescolar_19042020