Farem justícia i destacarem les dones que han contribuït al progrés cultural i educatiu de Silla i que, a més, tenen el reconeixement de moltes persones que signen a favor seu.

Raquel Sánchez: “La ciutadania no entén perquè un dels edificis emblemàtics que hem construït no porta el nom de la primera bibliotecària, Xelo Carbonell; una dona que ens va saber transmetre l’estima pels llibres i la lectura, o per què l’EPA encara no porta el nom de Pilar Centeno, una mestra vocacional que va alfabetitzar a moltes alumnes i va despertar l’afany de superació i l’estima per les lletres i l’escriptura”. Visibilitzar les dones, clau de la nostra història recent, és una qüestió d’igualtat.

Hem aconseguit fer realitat el somni de la que va ser bibliotecària de Silla prop de 40 anys: Xelo Carbonell. Un dels nostres projectes electorals que vam anunciar al mes de març de 2015 fou que faríem una consulta a la ciutadania per saber quina utilitat li donaríem als mal anomenats “casals”. Amb aquest, el casal del carrer del Port, l’equip de govern format per COMPROMÍS es va decidir a construir una nova biblioteca moderna on poder emmagatzemar els prop de 30.000 documents, i construir un espai d’estudi per a les i els joves del nostre poble.

Visibilitzar les dones i la seua contribució al progrés de Silla és una obligació de totes les persones que creiem en la igualtat. En paraules de la nostra portaveu i regidora d’Educació i Igualtat, Raquel Sánchez, “Molt prompte farem justícia i reivindicarem noms de dona per als edificis públics municipals i repararem el menyspreu d’alguns grups polítics cap a la proposta de posar el nom de Xelo Carbonell a la Biblioteca”.

Cal respondre a la voluntat de moltes persones que signaren perquè dos edificis públics portaren el nom de dues dones, com és el cas també de la professora Pilar Centeno; mestra que va despertar en moltes persones sense estudis l’afany de superació, la capacitat crítica, la defensa del dret a l’educació en l’edat adulta, la formació integral a través de setmanes culturals, l’estima per les lletres i l’escriptura, a més de lluitar per garantir la pervivència de l’Escola de Persones Adultes al llarg del temps i les condicions dignes en l’espai educatiu del qual hui podem gaudir a l’Escola de Persones Adultes. A Compromís per Silla ho tenim clar: les nostres dones als edificis municipals.