Silla ha de mirar cap al futur. Hem de mirar cap a l’Est, on tenim el PARC NATURAL DE L’ALBUFERA que és la zona humida més importat de la Comunitat Valenciana. I la tenim tant a prop que ni valorem el gran tresor que tenim, el seu potencial socioeconòmic respectant, evidentment, el seu ecosistema.

La marjal de l’arròs, la pesca, els camps de tarongers i de terra campa. Unes accions puntuals on molts veïns i veïnes han viscut del seu treball. Però, també hem de protegir tot aquest espai natural per a gaudir a peu, en bicicleta, en companyia o tot sol, els camins que ens porten al Llac. Durant tres estacions les imatges van canviant: sec, amb camps amb aigua, amb l’arròs primer verd i després groc. Una bellesa per als cinc sentits.

Però, a més, al Port de Silla tenim esports com la piragua que ens han donat grans esportistes o el darrer Bé d’Interés Cultural (BIC) com la Vela Llatina. Navegar pel nostre llac no té preu. Els sentits floreixen per tot arreu mentre les barques rodegen una de les mates. El silenci, els peixos voladors, els colls-verds, les olors, el vent, quan es pon elsol…, fa que ens relaxem i en posar la mà sobre l’aigua ens mulla i ens trau un somriure còmplice amb la bellesa de la natura. I si parlem de la cuina típica del nostre poble, sols podem gaudir de tots els sabors del món: l’all-i-pebre fet amb les millors anguiles, un poc coent amb el pebre just i unes bones creïlles i el pimentó dolç, fa que puguem sucar-nos una viena de pa sencera. I què dir-vos de l’arròs en perol? amb ànec, fotja i porc, és un dels millors plats que es fan a Silla; potent, consistent, amb el sabor especial que dóna el coll-verd. Plaers per al paladar.

Compromís vol que tornem a mirar cap a l’Est. Volem deixar d’anomenar pista de Silla a l’Avinguda d’Alacant, i és per això que hem iniciat, a poc a poc però sense aturar-nos, el gran projecte de fer del Parc de les Eres una realitat. Fins al moment tenim ja serveis com la piscina Coberta, la Biblioteca Pública, els Paelleres, la zona per a gossos i la Nau Jove, on comencem a guanyar-li terreny al no-res per construir el major parc verd de la Comarca perquè la ciutadania de Silla puga gaudir del seu poble.