Entrevista a Daniel San Daniel sobre la Justa Martorell

Recentment es va celebrar a la Nau Jove de Silla un esdeveniment, el Nippon-Go, on més d’un miler de joves vinguts de molts pobles i ciutats, varen gaudir d’una jornada festiva on el motiu va estar la cultura juvenil nipona (manga i anime), i també entreteniment digital i jocs. L’experiència va ser molt positiva. Es va poder vore una joventut que busca formes d’entreteniment allunyades de formes tradicionals que tots coneixem massa. Així mateix, el caràcter auto-organitzat dels joves que han treballat en la preparació i execució de les activitats és una mostra de que tenim uns joves amb iniciativa i esperit constructiu.

A continuació entrevistem al jove Daniel San Daniel, membre de la nostra assemblea, i que va participar en la jornada amb la celebració de la Justa Martorell.

Hola Dani. Han passat tres mesos des de que et presentares candidat amb un discurs sobre la joventut de Silla em el que reclamaves més oferta d’activitats per a joves en el poble, has pogut participar en alguna activitat nova? de quina manera?

Desprès d’aquestos tres mesos sí que es de veres que he notat un augment de les activitats dels joves al poble, algunes activitats relacionades en la facilitació de treball per a joves, altres que han segut activitats de oci, i inclòs un saló del manga, que era un projecte que es va celebrar fa més o menys entre 6 i 7 anys amb uns resultats un poc complicats, peró que en aquesta edició han superat totes les expectatives. Fins i tot, estem organitzant el Projecte Justa Martorell, que va a ser un projecte pioner molt unit als símbols del poble per donar als joves una forma més de cultura i esport, i això no podia ser possible sense el canvi de govern que hem viscut.

Conta’ns com ha estat això de la Justa Martorell?

El projecte “Justa Martorell” es una iniciativa que ha nascut d’activitats físiques basades en jocs de “rol”. La nostra intenció es extraure d’aquestes “representacions de guerra” la part esportiva de la mateixa, canviar tota classe de forma de violència per convertir aquestos “combats” de guerra en forma de dansa, on l’ objectiu no es derrotar al rival, si no fer una mostra de disciplina, habilitat, coratge i respecte que fan d’aquest esport una forma de oci, relació i diversió segura, barata i connectada amb la nostra cultura i llengua habitual.

I com ha estat l’organització de l’esdeveniment? Voluntaris? l’Ajuntament ha col·laborat?

L’esdeveniment al que fas referència és Nippon-Go, aquest saló del manga ha segut la nostra llançadera per dur a terme Justa Martorell, seria mentir dir que les tenia totes en mi, però la associació Nippon va fer una excel·lent feina, cosa que de veres ens va donar força per fer la nostra primera competició, sobretot agrair a Paco Saavedra que ens va connectar amb Nippon i va fer un gran esforç per que tot eixira perfecte. En relació als voluntaris, en varem tindre molta gent que va voler ajudar, grups de València que practiquen jocs de combat lliure o de rol, membres novells de Justa amb ànims de fer millor la experiència, encara que el pes mes gran va recaure sobre mi per que volia que gaudiren de la experiència, i creiem que de veres aconseguirem els primers passos per crear una experiència nova! Finalment, L’ajuntament va col·laborar en prou coses i estem molts agraïts per a presencia del regidor Salva Mestre que va fer la entrega de premis i ens va donar eixe toc de serietat que nosaltres volem donar, encara que també agraïm a moltíssims comerços i a la Dansa dels Porrots que van participar per ajudar-nos amb diners, amb materials per montar el ring que encara es troba a la Nau, i a hidratar als joves participants que desprès de cada combat, tenien la seua botelleta d’ aigua esperant.

I que teniu en ment per al futur?

Nosaltres tenim la intenció de recórrer el camí que han recorregut altres associacions fins convertir-se en una part activa i dinàmica del poble. Nosaltres donem suport a la cultura i la festa, i volem que Justa Martorell acabe sent una gran festa on tota la gent puga retornar a les festes medievals realitzades desprès dels espectacles que eren les Justes Medievals, amb risses, ambrosia, felicitat i despreocupació, però des de un punt de vista un poc mes modern, sent una experiència que estic segur que tot el món va a voler provar!

 dani1

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *