Josep Melero Martí ocupa el número 2 en la llista de Compromís per Silla. Té 43 anys. Va estudiar econòmiques a la Universitat de València i és Màster en Economia del Medi ambient per la Middlessex University de Londres, ha treballat com a consultor de mercats i a hores d’ara ostenta la Secretaria de Finances del BLOC i Compromís a més de treballar a la Diputació de València. A Josep li agrada cuinar, el tenis, el cine i la política, més que una afició, una vocació.

 

·         Què aportes a la candidatura de Compromís?

Aporte la meua experiència de 8 anys com a regidor i la meua experiència com a polític que està en primera fila, però més enllà d’aquesta experiència el que aporte és la meua experiència laboral, la meua formació i sobretot la passió que sent per la política, amb 18 anys ja no podia estar quiet i em vaig afiliar al BLOC des de aleshores sempre he participat activament en la millora del nostre poble, estic segur que és una cosa que estiga on estiga mai deixaré de fer.

·         Quines coses t’agraden i quines creus q es poden millorar del nostre poble?

De Silla m’agrada les possibilitats que té per convertir-se en un poble on els seus habitants tinguen una bona qualitat de vida, és un poble amable amb bon clima, proper a una gran ciutat i un parc natural, ben comunicat i amb un teixit social actiu i amb molt de potencial. De Silla no m’agrada la manca d’un projecte col·lectiu per al futur, la manca de participació ciutadana en els assumptes públics i la incapacitat de la classe política en treure-li profit al nostre patrimoni econòmic, cultural i mediambiental. Aquestos són reptes que hem d’afrontar des de Compromís amb il·lusió i ambició però amb realisme i mirant de cara a la ciutadania que no tolerarà falses promeses.

·         Què t’agradaria aportar a Silla des de l’acció política i des del teu àmbit?

Vaig nàixer a Silla i vull tornar-li al meu poble tot el que m’ha donat, sóc el que sóc per què vaig tindre la sort de nàixer ací i pense que és una obligació moral posar a la seua disposició el que sé fer per tal d’aconseguir un poble del que ens puguem sentir orgullosos. Em reclame com a polític en el sentit clàssic de la paraula, persona que participa de la gestió de la polis, i vull dignificar amb la meua acció una paraula i una vocació que ara per ara està denostada per culpa d’alguns que amb la seua acció l’han deixat a l’altura del betum.

·         Quin model de poble hem de construir entre totes i tots, si pensem en clau de futur?

Silla li ha de traure profit a l’agricultura i al seu medi ambient, no pot ser que tinguem la cooperativa tancada, camps abandonats, el port fet un desastre, polígons abandonats i que no tinguem un pla estratègic per afrontar els reptes que ens planteja el segle XXI. Silla s’ha de repensar i això ho hem de fer entre totes i tots, trobe a faltar un Consell Econòmic Ciutadà que marque línees estratègiques d’actuació, vull una ciutat digital on l’administració interactue amb la ciutadania aprofitant les noves tecnologies, vull un Ajuntament transparent que òbriga les portes a la participació. Tot açò són reptes que haurem d’afrontar amb valentia, si el poble vol jo estaré per ajudar a aconseguir-ho.