Maria Muñoz Lluesa

No fa tants anys, només setze, que vaig començar a conèixer el Bloc Nacionalista Valencià. Recorde les taules, immenses per a mi, que només tenia sis anys, plenes de militants i simpatitzants ensobrant les paperetes per a les eleccions; la pancarta al parc de l’estació en la qual eixia la meua mare; les enganxines de Mafalda demanant que s’obrira la pista……Per a mi tot era diversió i ja botava d’alegria quan veia la gent del Bloc contenta amb els resultats.

Anys més tard, quan jo havia complit els setze, vaig conèixer el Bloc Jove, i amb això els millors amics que he pogut trobar. Els joves del partit em van acollir com a una més tot de seguida i van començar a convidar-me a les seues festes i activitats. Així, entre la militància de Silla i els joves de ciutat de València van fer brollar en mi una gran estima pel partit i sobretot pel nostre País Valencià.

A les eleccions europees de fa quatre anys vaig votar per primera vegada i des d’aleshores no he pogut desenganxar-me d’aquesta devoció. No puc oblidar la meua primera llista local i la pancarta al parc, els concerts, les paelles de germanor…tot era nou i entusiasmant!

Poc després el Bloc es va unir a Iniciativa i Verds, en una coalició que feia molt bona cara, i gràcies a la qual he pogut ser escollida Secretària Comarcal dels joves de l’Horta Sud, i fins i tot ser candidata suplent en les eleccions del Congrés.

Coalició Compromís ha anat creixent i millorant gràcies al treball de tots els militants i dels adherits i ha aconseguit el que fa tants anys no hauríem pogut creure: 6 diputats a les Corts Valencianes, 1 diputat al Congrés de l’Estat i des d’ahir mateix, 1 Eurodiputat a Estrasburg!

maria3

Per a mi, que he vist créixer aquest partit (de la mateixa manera que ell m’ha vist créixer a mi) i he vist néixer la coalició de la qual forma part, és un goig i una alegria digna de la festa més gran. Per als meus familiars i amics, que porten tants i tants anys lluitant és el resultat de l’experiència, les batacades, els desenganys, però sobretot, del treball.

Avui, vull donar les gràcies de tot cor a aquells que han confiat en coalició Compromís i han fet possible que tinguem un diputat a Europa. Aquest diputat no és nostre, és de tota la ciutadania valenciana. Aquest eurodiputat treballarà de valent per tots nosaltres, perquè Coalició Compromís no està per a embutxacar-se diners i sobres ni per guanyar vots sols per l’orgull; està per a treballar per tots i fer d’aquest país un lloc millor.