Compromís per Silla considera “cínica” la postura de l’equip de govern amb l’empresa concessionaria de l’aigua i amb les polítiques de Rajoy que ens deixen sense aigua del Xúquer per al camp i l’Albufera.

Exigim responsabilitats al govern de Rajoy, Fabra i Serafí Simeón en defensa del nostre camp, de l’Albufera i del rebut de l’aigua de veïnes i veïns.

El govern de Silla que ha permés que ens sobrecarreguen el rebut de l’aigua consenteix ara a l’empresa concessionaria de les aigues potables acomiadar a una treballadora. Arran d’açò, Compromís per Silla ha exigit al Partit Popular que reconega la greu irresponsabilitat d’haver consentit que els veïns i veïnes de Silla pagarem de més per l’aigua que consumim i exigeix actuacions. Ara que, a més,  l’empresa ha decidit despedir a una funcionaria, el regidor de Compromís per Silla, Josep Melero, ha recordat aquesta “estafa o malifeta”  i ha exigit al govern popular que revise el contracte amb l’empresa concessionaria. En cas de no protegir els interessos del nostre poble i de la ciutadania, el col·lectiu polític ha anunciat que denunciarà l’empresa de l’aigua per l’arbitrarietat en el comportament de despedir a una treballadora.

Altre tema que també ens afecta als veïns i a les veïnes de Silla i que té  relació  directa amb l’aigua i el nostre entorn és el nou pla de la Conca del Xúquer. Des de Madrid i al el vist-i-plau del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i del govern popular de Serafí Simeón, han planificat un espoli hidríc que ens deixa a valencianes i valencians sense l’aigua del Xúquer i sentencia a mort el llac de l’Albufera i al camp valencià.  Des del Compromís per Silla hem definit de cínica la postura del PP de Silla que ha votat a favor de la moció contra el Pla Hídric del Xúquer executat pel seu propi partit i que ens deixa aigua directa del Xúquer.

En canvi, Compromís per Silla reafirma el seu Compromís per l’Aigua i ha fet i farà ressò de les al·legacions  que el nostre partit farà al nou pla de conca del Xúquer, una lluita que en Madrid tindrà a Joan Baldoví com a defensor dels interessos dels ciutadans de les Riberes i de l’Horta, “front al silenci i al servilisme del PP, que no diu res i que no es manifesta mai quan hi ha algun conflicte on puga estar algun alt càrrec del PP i, en este cas, el PP valencià no vol enfrontar-se a Maria Dolores de Cospedal, la gran guanyadora en este tema, però nosaltres anem a oposar-nos frontalment perquè ens sembla injust, perquè ens hipoteca, perquè tindre aigua de boca no és un privilegi, és un dret, i perquè no anem a permetre que uns terratinents sentencien de mort la nostra Albufera”, segons ha explicat el diputat de Compromís al Congrés.

A València, el front polític estarà a les Corts i Enric Morera ha anunciat que demanarà la compareixença de la consellera Isabel Bonig i també del vicepresident Ciscar, perquè expliquen el posicionament del govern valencià en la defensa dels interessos valencians, uns interessos que, segons Morera, “no estan defensats en cap moment per la por sistemàtica del PP valencià a plantar cara als seus caps de Madrid. Passa amb el finançament, passa amb el deute històric i també passa amb el Xúquer, tenint eixa por unes conseqüències nefastes per als habitants de les dos Riberes, per a l’agricultura i per a la supervivència de l’Albufera”.