Valoració de la consulta popular i els seus resultats

En primer lloc hem de donar les gràcies a tota la ciutadania de Silla tant per la participació com pel civisme, que sens dubte, ha sigut el millor d’aquesta primera experiència de democràcia participativa al poble.

Hui ha sigut un gran dia per al poble, per primera vegada s’ha fet una consulta popular per a saber l’opinió de tots els veïns i veïnes sobre dos temes que afecten al poble. No han decidit uns quants en els despatxos. Han participat 4164 votants, el que suposa un 27%, de les persones que podien votar majors de 16 anys.

La gent de Compromís estem molt contents amb els resultats fonamentalment perquè els ha decidit la ciutadania. Hem fet campanya perquè hi hagueren menys dies de bous. Nosaltres proposàvem 4 dies i al final hi hauran 6 dies d’entrades. Ens havíem postulat clarament en contra de dos espectacles, bou en corda i bou embolat, que considerem no es deurien de celebrar per comportar un patiment innecessari als animals. Sillers i silleres ens han donat la raó: NO hi haurà bou en corda ni embolat. Sobre la plaça de bous, ens vam postular en contra i la ciutadania ha decidit que es munte i que siga pagada per aquells que la utilitzen. Acatem democràticament aquesta decisió.

En quant als resultats dels inacabats centres cívics, els casals, dir que nosaltres, ens vam postular per l’enderrocament del casal del parc de l’Estació perquè així ho vam prometre fa ara 6 anys en les mobilitzacions que férem SALVEM EL PARC DE L’ESTACIÓ. Els ciutadans han decidit per 312 opcions com a primera que l’utilitzem com a centre social juvenil i infantil (per activitats lúdiques, d’oci, culturals, etc). La nostra opció ha sigut votada com a primera per 1338 persones! Al centre cívic del Parc de L’Alteró ens vam postular per fer una aula dedicada a l’Albufera i així ens ho van confirmar, com a primera opció, 589 i per 667 vots de diferència també s’ha optat per què l’utilitzem com a centre social juvenil i infantil (per a activitats lúdiques, d’oci, culturals, etc) que ha obtingut com a primera opció 1256 vots. Com podeu veure no eren les opcions preferides per l’assemblea de Compromís per Silla però les acatem i treballarem per a que funcionen el millor possible.

Estes són unes rapides valoracions que fem sobre els resultats, considerem que la ciutadania de Silla tenia que estar assabentada de les nostres reflexions sobre els resultats de l’enquesta el més aviat possible.

Des d’ací volem donar les gràcies a tota la gent que ens ha donat suport en aquesta campanya i ha fet que haja sigut un èxit tant de participació com de resultats. També volem aprofitar per convidar a totes les persones que vulguen participar en les nostres assembles. Poden apropar-se a la nostra Seu en el carrer Llibertat.

La Gent de Compromís vos convida a vindre i a participar perquè la feina no està acabada ara tindrem que decidir que fem amb els dos dies on no hi hauran activitats taurines i quina programació tindran els centres cívics convertits en centres d’oci juvenil i infantil.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *