El 9 d’Octubre i el compromís amb el Poble Valencià

Les coses estan canviant. Ha canviat el govern de la Generalitat i també el color de molts ajuntaments i, a hores d’ara, les persones de Compromís ofereixen noves polítiques, més solidàries i més properes al ciutadà.

No pot ser casualitat que l’alcalde de València, Joan Ribó, i la Mònica Oltra siguen els polítics més valorats a les enquestes. Aquesta circumstància és, sense dubte, la conseqüència del treball ben fet.

El mateix ocorre a la resta d’ajuntaments on Compromís participa del govern local. Si parlem del nostre poble, caldrà destacar la tasca dels regidors Raquel i Melero que treballen de valent fent una política basada en l’honestedat i la transparència.

I d’aquesta manera, fent palés un esforç procliu als canvis, hem arribat al mes d’Octubre.

El 9 d’Octubre celebrem la data simbòlica del naixement del poble valencià. Aquest 9 d’Octubre sembla diferent als anteriors. Des de les institucions volen aconseguir que la nostra siga la festa del civisme, la concòrdia i de la reivindicació d’un tracte més just i igualitari per als valencians i les valencianes. Potser la millor manera de celebrar aquesta data haja estat l’acord assolit a Les Corts, per tal de sol·licitar al govern espanyol un nou model de finançament per a nosaltres.

D’altra banda, l’Ajuntament de València ha fet una crida a la participació de tots i totes en la processó cívica del dia 9, i també per a la resta d’actes institucionals.

A Silla hem recuperat la festa. Des de fa un grapat d’anys el govern del PP havia oblidat la celebració d’aquesta data, la qual cosa evidenciava una notable mancança d’interès per la festa identitària valenciana. Aquest any tornen les tradicionals paelles al carrer i comptem amb l’actuació dels musics d’All i Oli. A més, des de Compromís volem fer d’aquest Octubre un mes de celebracions. D’ací a unes setmanes organitzarem la Cinquena Festa Estellés. Serà el dia 24 i esteu tots convidats a assistir-hi. I a recitar, si voleu.

Però si el 9 d’octubre és festa i celebració també ha de ser reivindicació i enguany la societat valenciana en ple ha dit prou a l’Estat Espanyol per la vergonya i injustícia que suposa per als valencians el finançament i la inversió que es destinen des de Madrid als valencians. Els valencians som una anomalia democràtica perquè som l’única comunitat autònoma que tenint una renda per davall de la mitjana, és a dir som pobres, paguem a la resta de comunitats, fins i tot a les que són més riques que nosaltres, però no contents amb açò ens maltracten invertint al País Valencià 5 euros de cada 100 que es destinen a carreteres, hospitals, mentre que nosaltres suposem 11 de cada 100 euros que es produeixen a tot l’estat i 10 de cada 100 persones que hi viuen. En definitiva per als valencians Espanya suposa una càrrega molt pesada que ens impedix desenvolupar-nos normalment. Hem de dir prou i ens hem de plantar, sembla que bufen vents nous, vents de llibertat i emancipació.

Des de Compromís us desitgem un bon 9 d’Octubre i us recordem que el nostre objectiu és situar el valencianisme en el nucli de les decisions polítiques. Sabem que l’esforç paga la pena.

el peno de la conquesta

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *