Compromís per Silla ha signat aquest Acord per Silla, i el seu corresponent Programa Marc Comú.

 

ACORD PER SILLA
1. Amb el nom de ACORD PER SILLA, PSOE Silla, COMPROMÍS, SILLA en DEMOCRÀCIA i ESQUERRA UNIDA Silla pretenem formar una Coalició de Govern local per al període 2015-2019, basat en els resultats de les eleccions celebrades el dia 24 de maig darrer.
2. Interpretant la voluntat popular eixida de les urnes, el Govern local en aquest temps ha de ser plural, innovador, progressista, valencianista i diferent del que ha regit la població en els darrers temps.
3. L’Acord entre els distints grups polítics signants constat:
a) Acord de govern. La coalició de govern es compromet amb un Programa Marc Comú que serà dut a terme mitjançant el millor repartiment possible de funcions executives de govern entre els regidors de la coalició.
b) Seguiment de l’Acord. És evident que el desenvolupament de la tasca de govern obligarà a prendre decisions en tot moment que no han estat prèviament previstes. Front a la impossibilitat de fixar amb tot el detall necessari o prevenir tot tipus d’incidència, la pràctica aconsella establir un mecanisme de presa de decisions que actuarà segons unes regles prèviament acordades per tots el signants de l’Acord de Govern.
4. El Programa Marc Comú s’ha redactat partint dels distints programes electorals que cada grup polític ha presentat a les darreres eleccions, i haurà de ser ha sigut aprovat per unanimitat per tots els grups que formen la Coalició de Govern. Del Programa Marc Comú se’n trauran 10 mesures d’aplicació immediata per a ser executades en un termini inferior a 100 dies després de l’elecció de l’alcalde. Durant el darrer trimestre de 2015, el programa marc comú es concretarà amb l’estudi del pressupost municipal per a l’exercici de 2016, per determinar les inversions, amb una estimació de la quantia de la despesa i les fonts de finançament.
5. Com complement del Programa Marc Comú, abans del dia 10 d’octubre, serà elaborat un diagnòstic de la situació de la Hisenda Local i un pressupost a quatre anys on es determinarà el marc econòmic i financer de l’Ajuntament, calculant la disponibilitat de recursos propis any per any per a ser destinats a inversions. El pressupost quadriennal sols contemplarà la classificació econòmica a nivell de capítol i serà revisat i actualitzat cada any en funció de la liquidació anual.
6. El seguiment de l’Acord es farà per una comissió integrada per un representant de cada grup polític dels que formen la coalició, que es reunirà una vegada al mes (també mes sovint amb caràcter d’urgència, si fora el cas) i els acords es prendran per unanimitat.
Silla, a 19 de juny de 2015

acord3