El passat divendres vam celebrar a la nostra seu la presentació del llibre Paraules en Xarxa. Contàrem amb la presència de Juanjo Muñoz i Juli Jordà, que van ser presentats per Enric Muñoz, secretari d’organització de Compromís per Silla i coorganitzador de l’acte. Aquests relataren la gestació i creixement del grup de facebook Rescatem Paraules de l’Oblit, grup que amb la seua activitat ha proporcionat el material lingüístic i cultural que ompli les pàgines del llibre.

El grup Rescatem Paraules de l’Oblit va néixer no més fa un any i mig llarg, i en principi sols es plantejava l’humil objectiu de recuperar una o dos paraules al dia d’aquelles del nostre parlar quotidià havien caigut en desús, o d’aquelles que fóren particularitat , o senzillament paraules que coneixíem i volíem posar en comú, segons ens contà Juanjo Muñoz. Sorprenentment el grup va créixer amb rapideparaulesenxarxa3sa i les aportacions eren nombroses. Açò va fer que en la primera reunió presencial del grup es plantejara la possibilitat d’arreplegar d’alguna manera tot aquell bagatge lingüístic i cultural, i va ser llavors que Juli Jordà es va posar a la faena de recollir les paraules i expressions que més tard van constituir el llibre Paraules en Xarxa.

En el llibre, segons explicà Juli, s’han arreplegat paraules atenent sobre tot a la diversitat que presenta la parla arreu el nostre territori. El grup de facebook ha crescut molt i ja passa de cinc mil membres i constitueix un autèntic repte de pragmatisme lingüístic el fet que parlants de la llengua empren nous entorns comunicatius, en aquest ca les xarxes socials, per a mantindre viva la llengua, sobre tot si pensem en les nefastes polítiques que ens han portat a no tindre mitjans de comunicació en valencià al nostre país.

A l’acte també vam poder gaudir de cançons arreplegades al llibre interpretades per Eduard “Facu”, que van fer divertir-se a tothom. També vam poder gaudir de algunes de les cançons d’Ivan Brull, autor de Silla.

Silla: raquel SancheRaquel Sànchez, candidata a l’alcaldia de Compromís per Silla va declarar en relació a aquesta presentació: «Vull donar les gràcies a Juli, autor del llibre, per presentar Paraules en xarxa, i també al grup Rescatem Paraules de l’Oblit per la tasca de preservació d’expressions i paraules de la parla d’abans. També per la posada en comú i la identificació de les paraules en tot el territori. Les Paraules en xarxa ens mostren els resultat d’una bona comunicació i cooperació entre les persones que ens mostren la riquesa lingüística i tota l’estima a la nostra llengua. Gràcies també per compartir amb tanta gent Paraules que ens generen emocions i records i ens donen significat. Gràcies a tots per fer pinya per la llengua».

paraulesenxarxa4

paraulesenxarxa1