0 judit

Judit Gozález Simeón, amb 25 anys, es presenta com a número 5 de la llista de Compromís per Silla. Ha estudiat Tècnic en Animació Sociocultural (TASOC) i actualment està estudiant Tècnic en Educació Infantil (TSEI). Actualment està aturada i les seues aficions són: llegir, eixir amb els amics, viatjar i des de fa poc fer vela llatina.

Què aportes a la candidatura de Compromís?

Com a ciutadana indignada aporte les meues ganes per treballar i transformar el poble, les meues ganes de veure el poble més net, més viu i amb menys obres sense acabar, amb espais accessibles i una millor Silla per a que la puguem gaudir entre tots.

També aporte una visió jove de la realitat. L’altre dia llegia que 8 de cada 10 joves valencians no poden independitzar-se dels seus pares, jo forme part d’eixe percentatge. Pertanc a una generació que necessita agafar protagonisme si vol evitar ser agranada per la crisi, hem de lluitar per un present i un futur de dignitat per a la gent jove. Jo crec que puc aportar en este aspecte, des de la meua experiència en els moviments associatius, la participació ciutadana i a més com a membre la Coordinadora de JovesPV aporte anys de preparació i formació en noves formes de fer política, des de la base, des dels problemes reals. Porte anys gestionant activitats amb pressupostos limitats, buscant formes creatives d’encarar els problemes.

Quines coses t’agraden i quines creus que es poden millorar del nostre poble?

Silla és un poble amb una història impagable i gràcies a ella tenim monuments i tradicions que avui en dia encara estan amb nosaltres: la Torre musulmana (amagada darrere de l’Ajuntament) cases amb façanes impressionants que fan que Silla tinga un casc antic ben bonic, la Dansa dels Porrots, el cultiu de l’arròs i de taronja gràcies a l’albufera, el nou MARS amb les restes arqueològiques, etc.

Però últimament, Silla està com “adormida” amb obres i espais per acabar o que no poden obrir per falta de permisos, carrers mal asfaltats, infraestructures velles i una ciutat bruta, amb poques activitats culturals i d’esbarjo i amb les mateixes festes patronals durant molts anys.

Cal que el poble es desperte d’aquest “adormiment” i que tornem a ser un poble alegre, festiu i valencià, amb espais d’oci per a totes les edats, que la gent puga gaudir del carrer: 9 d’Octubre amb les paelles, les falles, la foguera de Sant Antoni, anar a les eres en pasqua, etc. cal recuperar l’esperit de poble. Per això crec en una política on el poble s’implique i participe.

Tenim la sort de viure prop del cap-i-casal però les comunicacions amb València i la resta de la comarca deixen molt que desitjar, l’estació de trens no està habilitada per a persones amb diversitat funcional ni per a les persones que porten cotxet amb bebès o amb maletes, els trens no tenen horari nocturn i el bus que va a València és massa lent, i tampoc passa per la nit, no tenim connexió directa amb el nostre hospital de referència “la Fe” nova i si volem anar a qualsevol poble de l’horta sud has de passar per València primer, per tant reivindicar unes infraestructures de connexió més eficients haurà de ser una de les prioritats del nou govern local Tampoc puc oblidar-me del Parc Natural de l’Albufera, des de l’Ajuntament de València i la Generalitat no se n’adonen del tresor que tenim, però nosaltres sí, nosaltres som fills i filles de l’Albufera i veiem les seues potencialitats, l’Albufera pot convertir-se en el gran motor de l’economia i el turisme verd i Silla pot ser protagonista en esta transformació. Com a primer pas, podem començar per netejar i millorar el port de Silla, netejar canals, habilitar els camins per arribar a les barques, evitant que es torne a quedar sense aigua el nostre port i promoure activitats de conscienciació i de protecció sobre l’espai natural que tenim i les activitats que podem practicar.

Com vas entrar a formar part de Coalició Compromís?

Vaig entrar perquè estic enamorada. Enamorada del meu país i la seua gent, des de que era una xiqueta. L’estima i el coneixement del territori, la defensa del valencià des de ben xicoteta han estat sempre presents en la meua família i això va fer que el ser valenciana no fóra sols un adjectiu, sinó una forma de viure. Això va fer que coneguera plataformes, partits polítics i associacions que defensaven el mateix que jo, i entre elles estava al BLOC.

Un dia, un company de les joventuts del BLOC de Silla em va dir que si volia entrar al Consell de la Joventut de Silla i vaig accedir-hi, i poc a poc vaig anar enganxant-me a l’assemblea de Silla, i en poc temps ho vaig fer a nivell nacional, entrant fins i tot a la coordinadora de joves. Poc després vaig fer amistat amb gent del BLOC JOVE (ara JOVES PV) i anar a coses del partit no eren una obligació, sinó una manera d’exercir de manera constructiva el meu enamorament i he de dir que em sent plenament corresposta! Val la pena treballar pels veïns de Silla i pels valencians i valencianes, ho faig sense demanar res a canvi però la veritat és que ara sí espere alguna cosa de la nostra societat, que desperte i trie uns governants a l’alçada del que mereixem, un govern que estime el que fa, estime el lloc on viu i a la seua gent.

Quin model de poble hem de construir entre totes i tots, si pensem en clau de futur?

El model no l’ha de decidir Compromís, ni l’esquerra ni el PP, hem de fer que la política a Silla pegue un gir: El poble mana. Hem d’aconseguir que el futur del poble siga cosa de tot la gent del poble, cal més participació ciutadana, més referèndums, portar a terme els pressupostos participatius, que les associacions culturals i escoles participen activament en les festes i activitats que es facen i que el poble decidisca què i com vol viure a Silla.

Es necessari eradicar el feixisme, la xenofòbia i el racisme de les nostres institucions i al carrer fent necessari potenciar el multiculturalisme, la interculturalitat i el respecte a totes les persones sense discriminació per raça, cultura, religió o sexe. M’agradaria que quan dic que sóc de Silla , la gent ens reconeguera com el poble solidari i integrador que som i no com un poble amb falses etiquetes amb els que no s’identifiquem la majoria de silleres i sillers.

També pense que, a curt termini, per avançar cap a un nou model de poble. Cal fer un ús responsable de les nostres infraestructures i cal millorar les que no estan bé, com les calçades, les voreres, espais per acabar. Es necessari que els serveis municipals estiguen per a ajudar a la ciutadania: que els serveis socials, la sanitat i l’ educació siguen eines d’ajuda per als ciutadans i no un problema.