Compromís per Silla va organitzar una taula rodona per contar experiències amb l’agricultura ecològica com a alternativa laboral i presentar així el projecte de banc de terres que començarà a funcionar pròximament.

La coalició ecovalencianista va encetar al nostre poble el debat sobre el futur de l’agricultura amb una taula rodona que va comptar amb la participació de llauradors ecològics com Raúl Avinyó i Raul Martínez, i el representant de la Unió, Llorenç Capsí.

El debat va comptar amb una ampla participació així com amb enriquidores intervencions del públic que mostraven així la preocupació d’aquest tema en un poble en què el 64% del terme municipal es troba protegit entre horta i marjal.

Llorenç Capsí, membre de l’executiva de La Unió de Llauradors i Ramaders, va aportar les dades positives sobre el creixement i el rendiment que l’agricultura ecològica ha experimentat en el País Valencià, sense que aquest detriment haguera fet disminuir la qualitat del producte de l’agricultura tradicional.

Per la seua banda, Raúl Martínez, ecologista apassionat de Xirivella, va contar la seua vivència autodidacta que començà amb la producció d’autoconsum fa tres anys però que ara mateix ha obert les perspectives d’avançar a un grup de consum que començarà a funcionar pròximament.

En la mateixa línia, Raúl Avinyó, membre de Per l’Horta i un dels fundadors del projecte “L’Hort de Carmen” explicà la seva experiència amb els grups de consum agraris però especialment la seua importància en la manera d’entendre els diners i els estils de vida per definir el model de consum.

De la mateixa manera, Compromís per Silla està treballant en un projecte de banc de terres que ha tingut una bona acollida i que s’obrirà al públic interessat en breu. El col·lectiu ha volgut agrair a “L’Hort de Carmen” per la seva ajuda en la formació dels nostres membres i en l’organització d’aquest projecte que en breu evidenciarà que l’agricultura no només és possible: és necessària per generar llocs de treball i conservar el patrimoni natural.