raquel

Raquel Sànchez

La moció de la sectorial de Dones del Bloc, presentada per Compromís al ple de novembre impulsa tot un seguit de propostes per tal de previndre i combatre la violència de gènere des de l’Ajuntament. Es tracta de posar en marxa estratègies d’actuació i d’elaborar els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere. Això significa, per una banda, convertir en prioritat municipal la protecció i l’assistència a les dones que pateixen maltractaments i, per altra, previndre la violència de gènere des de l’àmbit educatiu, cultural, festiu, laboral, d’incentivació de l’associacionisme de les dones, sanitari, d’assistència social, dins les competències municipals. “Des de Compromís per Silla creiem que més que gestos i paraules contra la violència de gènere, calen accions i per això treballem i construïm polítiques reals i efectives per a totes les ciutadanes i ciutadans de Silla”, manifesta el regidor de Compromís Josep Melero .

D’entre les propostes concretes, Compromís considera molt necessari el pla d’acció dirigit a l’adolescència davant una xifra molt preocupant: un 4,9% de les adolescents han patit violència masclista a partir de relacions de parella amb perfils de submissió i zels i que en massa casos arriben a situacions d’extrema gravetat.

“L’educació és el primer pas per començar a lluitar contra aquesta xacra i per això, cal treballar la igualtat i la coeducació amb els joves i, encara més, perquè la LOMQE o Llei Wert vol fer desaparèixer de les escoles estos principis bàsics”, destaca el regidor de Compromís Josep Melero. Per això, també han proposat incloure en el Consell Escolar Municipal una persona triada pel consell de la Dona per tal d’aportar una visió en polítiques d’igualtat en l’ensenyament.

Aquestes i altres accions comptaren amb el suport del Ple de la Corporació Municipal que, a més, farà arribar a les diverses administracions de la Generalitat i de l’Estat la preocupació per l’abandonament d’actuacions públiques i de consignació pressupostària per protegir les víctimes de la violència de gènere i exigir als Governs que apliquen i desenvolupen la Ley Integral de Medidas Contra la Violencia de Género i que la doten convenientment.

Cal assenyalar que la moció denuncia també la retallada, en el Pressupost General de l’Estat de més d’un 24% a les polítiques d’igualtat i d’un 22% (acumulat des de 2008) al programa marc de prevenció integral de violència de gènere, la qual cosa afecta a qüestions tan importants com sensibilitzar i facilitar les denúncies, millorar la resposta policial, judicial i social, l’assistència a dones grans i la tracta de dones.

Publicat a El Punt Avui el 12/12/2013