Compromís celebra la seua V Festa Estellés

Dissabte passat a la seu del carrer Llibertat, Compromís per Silla celebrà la V Festa Estellés. Va estar una vetlada molt animada i agradable, en la que els assistents van poder compartir uns moments de germanor al caliu de la música interpretada per Blanca Escorihuela i Anna Luci Tortajada, així com amb l’actuació del jove cantautor de Picassent, Daniel Rossell.

A continuació reproduïm el discurs de la nostra regidora al consistori, Raquel Sànchez:

Bona nit a totes i a tots,

Gràcies a tot l’equip que ha organitzat esta nit i gràcies a totes i a tots, amigues i amics per participar. Gràcies a Anna Luci Tortajada, Blanca Escorihuela i a Daniel Rossell el cantautor que ens acompanya esta nit.

Des de fa cinc anys Compromís per Silla fem un homenatge a Vicent Andrés Estellés per fer homenatge al poeta valencià més universal del nostre temps.

La literatura d’Estellés s’emmarca en el procés de recuperació política del país per tal de lluitar contra el franquisme i destaca per la seua qualitat i versatilitat en registres, tons, estils i per la varietat d’influències. És una literatura compromesa política i socialment.

Ara mateix ens trobem en un altre nou procés de recuperació política i Compromís és una de les peces significatives en els diferents governs, a la Generalitat, a les diputacions i als pobles…també ací a Silla estem treballant tant com podem i sabem el meu company Josep Melero i jo. Compromís és una força clau en l’Acord per Silla que governa l’Ajuntament. Ja ho hem pogut demostrar…amb les nostres propostes i accions polítiques transformadores (en molt poc de temps).

Fa poc de més de 100 dies que estem al govern i ja hem posat en marxa projectes que romanien paralitzats en un temps rècord a través de la Regidoria de Projectes i Inversions i també hem posat Silla un poc més verda…canviant les macetes i plantes del carrer València.

En Educació tenim molt per fer. Tenim el repte de l’educació gratuïta i universal amb la Xarxa LLibres, després d’haver lliurat 1165 xecs escolars. Hem enriquit la oferta reglada i no reglada de l’Escola d’Adults i hem començat a treballar amb els centres educatius. Tenim l’aula taller a l’IES Enric Valor…per pal·liar l’exclusió educativa.

En Igualtat ens espera un mes de novembre de molta activitat. En breu vos farem arribar el programa. Lectures per la igualtat. Amb 0,36 cèntims en la partida hem posat tota la imaginació per posar en marxa Lectures per la igualtat amb la col·laboració de les Biblioteques Municipals; com una eina educativa per la prevenció de la violència de gènere.

Hem recuperat també el berenar intercultural per destacar les diferents cultures i nacionalitats que conviuen a Silla.

En Infantessa, ja hem començat a transformar els centres perquè estiguen oberts i no siguen guetos d’exclusió, en Adolescència i joventut tenim en marxa el taller Empren-te, el programa Connecta Jove i Connectats, amb 65 adolescents que volen participar en activitats per formar-se en tecnologies i ajudar a les persones grans a connectar-se a les tablets, als ordinadors i als mòbils. L’objectiu trencar la bretxa digital entre les persones. Acabem de tancar el programa Via Urbana, amb un gran impacte entre l’alumnat als IES…seguim preparant nous programes europeus perquè les polítiques de joventut orientades al lleure educatiu son molt necessàries per activar i destacar les capacitats dels nostres joves.

En Normalització Lingüística, hem programat tres cursos de valencià, -feia anys que no s’omplien perquè estaven privatitzats- ara tenim tota una oferta pública en la qual participen 60 persones en l’EPA, on també estem oferint una oferta pública de anglès, per a 60 persones més…i castellà per a immigrants. Hem connectat amb les dones àrabs que volen aprendre castellà i més endavant valencià…

I quan arribarà el Nadal escriurem la carta als Reis en valencià i felicitarem en valencià en un concurs de targes escolars que tenen com a tema la paraula: COMPARTIR.

Un acció de la quotidianitat…açò em recorda a Estellés…un poeta que sap cantar les coses quotidianes…

En definitiva, tenim molt per davant i sobre tot molta il·lusió i energia posada en allò que estem fent.

Des del punt de vista de les accions polítiques concretes entenem com transformadores les accions de la Regidoria d’Educació destinades a ajuda per a material escolar, així com la revitalització de l’escola d’adults que ha tingut una molt bona acollida per part de sectors diversos de la població. Igualment, entenem que la inoperància del govern anterior ha quedat de manifest en la mesura en què s’està aconseguint.

Però si el seu compromís més impressionant és que és un poeta pertot un home de carrer, com nosaltres mateixos.

vfesta1vfesta3

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *