La reacció de la coalició ecovalencianista a l’anomenada liberalització d’horaris, que permetrà a les grans superfícies comercials, per exemple, obrir també els diumenges, no s’ha fet esperar. A parer d’Artur Hernández, portaveu comarcal de Compromís, “el comerç local és el pulmó dels nostres pobles i ciutats, i és qui ens aporta vertaderament riquesa, tant econòmica com social. Atacar-lo és atacar els fonaments dels nostres teixits urbans mediterranis”.
En aquest sentit, des de Compromís es proposarà a tots els Ajuntaments de l’Horta Sud que es posicionen en contra de la nova normativa i que no l’apliquen per a les superfícies ubicades en els respectius termes municipals. Segons Hernández, “la falta de regulació ens posarà en un escenari del campe qui puga contra el qual el comerç local no pot competir. Ja hem vist que passa quan es deixa especular sense límits, com en el sector bancari. Estem davant d’un perill ben cert que l’anomenada com a liberalització d’horaris es convertisca en un autèntic esclavatge d’horaris”.
A més a més, des de les files ecovalencianistes també es fa incidència en la pobre justificació usada en favor de la liberalització d’horaris, ja que s’ha basat a declarar les zones comercials com a d’”especial interés turístic”. “Qui pot defensar racionalment que el Gran Túria a Xirivella siga una zona d’atracció turística? Ací el que s’amaga és la intenció de beneficiar a les grans superfícies contra el comerç local”, afirma taxativament Hernández.
Així mateix, des de Compromís de l’Horta Sud també se sol·licitarà a l’Ajuntament de València que es revoque l’acord de declaració de les grans superfícies com a zones d’especial interés turístic en el cap i casal, ja que, per proximitat i per lligams econòmics i socials, suposa també una competència deslleial contra el comerç de la comarca.