El nostre regidor Josep Melero ens ofereix un breu resum dels temes que es tractàren al darrer plenari, i justifica el sentit del nostre vot.

El ple de Silla està buit de contingut polític, l’equip de govern ha renunciat a liderar políticament el poble convertint-se en un equip de gestors a les ordres de Madrid.

Al ple tractarem de denunciar a l’empresa concesionaria de l’aigua pel seu comportament respecte l’acomiadament arbitrari d’una funcionaria que treballa a les dependèncias de l’empresa com estableix el contracte. Ara l’empresa alega que no es treballadora d’ells i que no te perquè estar allí. Compromís votarem perquè es complisca el contracte i, segons els informes tècnics, a favor de la treballadora.

Per altra banda, ajornàrem les obligacions urbanístiques dels PAI’s d’El Rajolar i L’Alteró 2 per tal de no perjudicar els propietaris generant despeses i derrames que en temps de crisi com els que patim, no són asumibles ni pels propietaris ni per l’ajuntament. Compromís votàrem a favor de la prórroga per a que no torne a passar que es facen les obres i finalment amb el temps es deterioren per falta d’interés en construïr, com va passar amb l’urbanització de La Bega.

També tractàrem una moció en defensa de l’Albufera i de l’horta de Silla davant l’atac que ha suposat per a Silla i el llac el nou pla de conca del Xúquer. El PP va votar a favor malgrat que son ells i el seu partit qui ha propiciat esta malifeta que acabarà matant l’Albufera. El responsable de tot plegat es Arias Cañete, el marqués que el PP vol enviar a Europa, que s’ha venut a Dolores de Cospedal i la Manxa en contra dels valencians.

Finalment preguntàrem per l’estat de les obres de la Casa de la Cultura al carrer Castell que porten en marxa des de 2012 i encara no estan acabades, el poble mereix una casa de cultura com toca, el que sembla no preocupar-li massa al PP. Aquestes obres inacabades s’han convertit en una metàfora de la preocupació del PP per la cultura a Silla, a saber, poc d’interès i “vuelva usted mañana”.

En definitiva a Silla no s’està fent una política municipal compromessa amb els problemes de la ciutadania. Amb cobrar i pagar el consistori ja en té prou. De tota la resta Déu proveirà.