Vull comunicar-vos que he decidit implicar-me en el projecte de Compromís per Silla, ocupant el número 5 de la llista per a les Eleccions Locals.

He pres aquesta decisió després de tornar del Regne Unit fa ara 4 mesos, on vaig emigrar fa 7 anys. Com tantes altres persones del poble, la manca d’oportunitats per a desenvolupar la meua carrera professional, juntament amb el desig de perfeccionar l’anglés, van ser les principals raons que em van abocar a prendre la decisió de deixar la meua família, els meus amics, la meua terra, i començar una nova vida en un altre país que, tot siga dit, emva acollir amb els braços oberts.

Encara que he estat lluny, sempre he intentat sentir-me a prop i estar al dia del que passava ací. Les noves tecnologies han sigut, sense cap dubte, d’una gran ajuda, tant per seguir l’actualitat social i política, com per a mantindre el contacte amb eixes persones que tant enyorava.

I em podeu preguntar: per què posar-me en primera línia de la política local? És fàcil d’explicar. He tornat amb la determinació d’aportar el meu granet d’arena perquè el canvi continue, perquè el benestar de les persones seguisca sent l’eix central de les polítiques, perquè continuem sent un poble acollidor que s’enorgullisca de la seua cultura i tradicions, is’enriquisca del que ens aporten les persones provinents de tot arreu, perquè les nostres persones majors se senten orgulloses d’una societat que els demostra l’agraïment que mereixen, perquè el medi ambient siga part fonamental de les polítiques per tal d’aturar el canvi climàtic i caminar cap a l’eficiència energètica, perquè els nostres joves troben ací les oportunitats professionals i no es vegen en la necessitat d’anar-se’n lluny a buscar-les, perquè hem d’impulsar els projectes d’intercanvi i voluntariat europeus que s’estan duent a terme des de la Regidoria de Joventut i que són tan beneficiosos per a aprendre idiomes, conéixer noves cultures, diferents formes de fer i, en definitiva, obrir la ment, madurar i créixer com a persones.

Per tot açò i, per moltes raons més, vinc amb un gran somriure, carregada d’il·lusió i amb moltes ganes de treballar pel meu poble.

Patricia Navarro