Vicent Ferri

El PP i el PSOE són dos partits tan semblants que quan voten al parlament europeu coincideixen el 73% de les vegades. Qui creus que representarà millor els teus interessos a Europa? Tens raó: ningú de tots dos partits.

Els dos partits s’han plegat al dictat de la troika i dels mercats i encara no pensen aturar-se. Ens han retallat l’estat del benestar i les polítiques socials cada volta en són menys i pitjors, just quan més falta ens fan. El PP entrà a governar fent promeses que trauria a l’Estat espanyol de la crisi, i en lloc d’això ens han enfonsat més a tota la ciutadania, bé no a tots, perquè els més rics són ara més rics que quan començà la crisi.

Al nostre poble hem tingut els últims set anys governs del bipartidisme i la situació en la qual es troba el poble és de tots ben coneguda. Un deute insuportable que acabaran pagant els nostres nets, impostos cada dia més alts, infraestructures a mig construir, menys serveis cada vegada i més roïns, mentre el poble està tot ple de forats.

El Parlament europeu sembla que està molt lluny de Silla, perquè es troba a Brussel·les, a 1691
quilòmetres, però tot i estar tan lluny el que s’hi vota influeix en la nostra vida de manera molt significativa. En Brussel·les és on es voten les ajudes per al camp, els eixos de la política de desenvolupament rural (s’hi legislà, fins i tot, la grandària mínima del cogombre). Allí s’ha de legislar si parlar pel mòbil costarà igual ací que a la resta de la Unió Europea; quin límit d’hores pot treballar a la setmana un treballador.

Nosaltres, la gent de Compromís, volem canviar moltes coses a la Unió Europea. Aquesta, tal com esta concebuda, és una Europa per als comerciants i especuladors. Per això et demanem que ens ajudes a canviar aquesta situació i fer una Europa per a les persones, perquè pot ser difícil, però si ens recolzes tot serà més senzill.