Després de cent dies de la conformació del nou govern de Silla des de Compromís creiem necessari fer una valoració de les accions fetes durant aquests primers dies des de la presa de possessió.

Abans que res volem constatar la capacitat de les forces polítiques progressistes del poble per entendre’s i arribar a acords que han desembocat en l’Acord per Silla. Aquest acord ha permès a Compromís posar en marxa aspectes fonamentals del nostre programa polític el que ens situa al centre de l’acció política del poble.

Celebrem que es puga mostrar al poble que és possible i factible que les distintes sensibilitats de l’esquerra facen avançar un poble que havia estat paralitzat, arribant a acords, i practicant el diàleg i la comunicació oberta entre les distintes forces polítiques. Aquest acord i aquestes pràctiques i orientacions de les polítiques municipals, deixen en evidència les mancances que en quan a governança mostrava l’anterior corporació la qual arrossegava un dèficit en sensibilitat social, transparència i participació, però sobretot en acció i discurs polític i estratègia de ciutat.

Les accions de govern desenvolupades fins ara han estat clarament orientades pels valors de la solidaritat i el benestar social, i han tingut una clara voluntat de transformació de la realitat social del poble que ha de continuar en el temps. Canvi no és només un eslogan sinó una obligació central d’una força transformadora de la realitat social com és Compromís.

Valorem positivament que durant aquest període s’ha incrementat de manera significativa la comunicació amb la ciutadania i la transparència a l’hora de comunicar la gestió dels regidors i regidores en el govern. Tanmateix, valorem positivament que s’hagen començat a donar passos cap a una participació més activa dels ciutadans i ciutadanes en els assumptes públics.

Des del punt de vista de les accions polítiques concretes entenem com transformadores les accions de la Regidoria d’Educació destinades a ajuda per a material escolar, així com la revitalització de l’escola d’adults que ha tingut una molt bona acollida per part de sectors diversos de la població. Igualment, entenem que la inoperància del govern anterior ha quedat de manifest en la mesura en què s’està aconseguint posar en marxa projectes que romanien paralitzats en un temps rècord a través de la Regidoria de Projectes i Inversions.

Volem acabar instant a les forces polítiques signants de l’Acord per Silla ha fer un seguiment permanent del pacte de govern, aportar idees i propostes i mantindre una visió crítica per tal que l’acció de govern mantinga la seua intensitat i siga un èxit. Tanmateix, animem a la resta de forces polítiques i a la ciutadania en general a fiscalitzar i supervisar el compliment i execució dels compromisos adquirits als respectius programes electorals amb la finalitat que l’impuls que ha pres el poble es mantinga i esdevinga durador pel bé de la ciutadania i el seu benestar cívic, econòmic, social i cultural.