Ha passat un mes llarg des de que Compromís per Silla vam signar l’Acord per Silla per governar el nostre poble junt a PSPV, Silla en Democràcia i EU. Durant este període, tan curt com intens, hem conegut el funcionament dels serveis municipals de les Àrees d’Educació i Joventut i Projectes Estratègics i Comerç, així com els treballadors que es fan càrrec de cada servei municipal. Com a càrrecs públics hem dedicat molt de temps a conèixer, informar-nos, formar-nos i analitzar les àrees municipals.raquelestiu

 

 

 

Raquel Sánchez. Com a Regidora d’Educació i Joventut he decidit menudes i xicotetes decisions sempre comptant amb els sectors implicats.

Àrea d’Educació

Xecs Escolars. Reinventar les ajudes al material escolar per convertir-les en Xecs Escolars, per ajudar a les famílies en les despeses de començament de curs i al mateix temps, aconseguir que els 50.000 euros es queden a les impremptes, papereries i quioscos de Silla, aportant el nostre suport al comerç local.

Gabinet Psicopedagògic Municipal. Estava previst no renovar a una de les psicòlogues municipals que assisteixen als escolars, als mestres i a les famílies. A setembre tornarem a contractar a la psicòloga per tal de seguir atenent als escolars de la localitat. Altra novetat és que l’atenció a famílies es realitzarà durant dos vesprades a la setmana.

Centre de Formació de Persones Adultes. Una de les primeres decisions ha estat mantindre la plaça pública de monitor/a de pintura i manualitats en l’Escola d’Adults. Arran de la jubilació de Rosa Viguer, l’anterior govern del PP havia decidit externalitzar o privatitzar les classes de pintura i seminari d’Art que s’imparteixen a l’Escola d’Adults i a les que assisteixen a prop d’un centenar d’alumnes. A setembre eixirà la convocatòria del lloc de treball Monitor de Pintura i Manualitats per cobrir la plaça i mantindre l’equip docent de formació reglada i no reglada. Pel que fa a la monitora de tapissos (macramé), en funció de la inscripció, s’augmentarà el número de grups. A setembre s’obrirà la inscripció i matrícula en l’Escola d’Adults i serà un mes intens de treball per als professorat de Conselleria, per a la mestra municipal de Primària i les monitores de tapissos i pintura. Tenim molt de treball a l’Escola d’Adults i setembre serà un mes intens en treball al centre. A mig termini, tinc el propòsit d’anar transformant l’Escola d’Adults cap un model de formació i ocupació, sense perdre l’esperit d’escola i comunitat que marca la diferència d’EPA de Silla.

Conservatori Municipal de Música. A setembre continua el període de matriculació. A hores d’ara hi han inscrits 182 alumnes,. En un alt percentatge estan matriculats en el nivell mitjà. Ha estat un mes de molt de treball per a l’equip directiu que ha estat definint el projecte educatiu i la programació general per al proper curs mentre es realitzaven les obres de l’ascensor en l’edifici. El director ha sol·licitat disposar d’un administratiu a temps complet i d’un conserge. Hem realitzat moviments de personal dins de la plantilla municipal perquè no supose cap despesa per a l’Ajuntament i perquè el Conservatori Municipal puga oferir un millor servei als seus alumnes. L’objectiu és millorar la taxa de promoció de l’alumnat del Conservatori i dissenyar un projecte educatiu musical des de la participació i la implicació transversal amb els centres educatius de la localitat.

Àrea de Joventut

Programa Connecta Jove. Aquesta setmana han començat les classes d’ordinador i internet dirigides a la gent major i organitzades pel projecte RED CONNECTA del departament de Joventut. Aquest projecte dirigit als estudiants d’ESO i Batxillerats, ha permés formar a joves voluntaris en la planificació per tal que s’esdevinguen formadors en les Tecnologies de la Informació i la COmunicació (TIC) amb la gent major. Durant els mesos d’abril i maig, els joves varen impartir classes a la gent major de la Residencia Assistida de la Tercera Edat de Silla i als usuaris del TOLA.

Centres de dia. El projecte és convertir-los ens centres cívics per als barris perquè atenguen a al veïnat pel matí i a infants per les vesprades. L’objectiu és que siguen espais per a la inclusió educativa, social i de lleure.melero4

 

 

 

Josep Melero. Des de la Regidoria de Projectes i Inversions, Parcs i Jardins i Promoció Econòmica hem portat endavant tot un seguit de mesures per tal de rematar accions de la legislatura anterior i començar projectes nous, per àrees:

Àrea de Projectes i Inversions

– Començament de les obres del ascensor del conservatori amb una subvenció de la Diputació de València, era necessari afrontar aquesta obra per tal de garantir l’adecuació de l’edifici a la normativa vigent i facilitar la mobilitat de tots els usuarisi el material necessari. S’han invertit al voltant de 50 mil euros.

– Aprovació per part del plenari del Conveni Singular amb la Diputació de València començat pel govern anterior per valor de 800 mil euros per tal de millorar l’asfalt de l’Avinguda d’Espioca des de el Molí Forés fins la Rotonda d’Agrocros i des d’ací tota l’Avinguda de Picassent fins la primera rotonda. Es preten poder afrontar la millora de l’asfalt des de la Rotonda d’Agrocros fins la de Cuatre Camins, i des de la primera fins la Rotonda de la Caserna de la Policia Local. En total la inversió prevista està en l’entorn dels 800 mil Euros.

– Es va mantindre una reunió amb la Direcció General de l’Aigua de la Generalitat Valenciana per tal de desbloquejar les obres de pluvials que afecten a la Plaça d’Espanya i el seu entorn. S’ens va dir que existeix crèdit suficient per afrontar l’obra i que aquest es rependrà enguany. Quedem a l’espera.

– S’ha aconseguit una subvenció de la Diputació de València per 40 mil euros per instalar un ascensor en la Casa de la Palma per tal d’adaptar-lo a la normativa vigent. Les obres començaran el pròxim octubre.

– S’han fet gestions per saber la situació del ascensor de l’Estació de Ferrocarril de Silla, s’ens informa des de ADIF que l’obra està adjudicada i que al llarg de l’any i una vegada resolts els problemes que suposa per al trànsit ferroviari començaran les obres. Quedem a l’espera.

S’ens ha denegat una subvenció de 100 mil euros per a millorar la façana del Conservatori, s’han fet al·legacions contra aquesta decisió i estem a l’espera de vore la resposta per part de la Diputació de València.

Àrea de Parc i Jardins

S’han esporgat arbres a col·legis i instituts de cara al pròxim curs. Tanmateix s’ha fet un manteniment intensiu de tots els parc i jardins del poble.

– Al pròxim taller i pla d’ocupació promogut per ADES s’incorporaran 12 peons i 4 oficials de jardineria el que ens permetrà afrontar la millora d’alguns jardins i rotondes de la població i la neteja d’alguns indrets del poble.

– S’ha fet una reunió amb l’Associació de Veïns del Parc de Sant Roc per vore la situació en la que es troben els jardins del barri i actua en conseqüència. També s’ha fet reunió amb els veïns de La Bega per les mateixes raons. Aquestes trobades continuaran a partir del mes de setembre.

Àrea de Promoció Econòmica

– S’ha abordat la reparació de l’aire condicionat del Mercat Municipal, ara caldrà fer una reunió amb els mercaders per tal de dibuixar el futur del mercat i la seua viabilitat.

– Es va tindre una reunió amb AESI per tal d’escoltar les demandes de l’associació i informar-los dels plans de l’Àrea de Promoció Econòmica.

– Continua l’estudi per a la creació del Consell Econòmic i Social que haurà de regir la vida econòmica del poble i dibuixar el futur del poble en aquest sentit. Està previst que comence a funcionar a octubre.

– S’ha col.laborat amb l’Àrea d’Educació per tal de posar en marxa els vals de compra de materials escolar que es podran bescanviar als comerços locals de forma i manera que ajudem a les famílies i al temps fomentem la compra en els comerços del poble.

En definitiva ha sigut un mes intens on he pogut comprovar el que significa governar el poble i poder influir decisivament en la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen a Silla. Tot un repte que emociona.