Mònica Cucarella, nascuda a Alzira, és membre del col.lectiu de Compromís per Silla des de 2005 quan es va posar a viure a Silla en tornar de Londres on va viure huit anys. És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials i té un Màster en Comerç Internacional. Ha exercit tasques d’assessorament financer i executiva de banca privada a la City de Londres, i parla, a més de les llengües oficials, l’anglès i l’italià.

Al seu nou lloc com a Directora General d’Internacionalització, Mònica tindrà la responsabilitat de dinamitzar el comerç exterior de les empreses valencianes, i a més exercirà el càrrec de Directora Adjunta del Institut Valencià per la Competitivitat Empresarial (IVACE), organisme on està integrat l’antic Institut Valencià de l’Exportació (IVEX).

Compromís per Silla i, per extensió, Compromís, ha fet una aposta decidida per que les dones juguen un paper central en la política que ens ha de traure de la crisi fent visible el talent, la capacitat i l’empenta que ofereixen a la societat. A hores d’ara a Compromís per Silla tenim una dona al més alt nivell de l’estructura del govern valencià. A més a més a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Silla, Raquel Sànchez és la portaveu, i a nivell orgànic, Paloma Martínez i Tere Antón ocupen les Secretaries D’Organització i Finances respectivament.  L’aposta política de Compromís per Silla per feminitzar la política va ser clara des del primer moment, essent l’única llista cremallera del poble, es a dir, dona-home alternativament.