Paloma Martínez i Penadés ocupa el lloc número 9 de la llista de Compromís per Silla. Té 41 anys, està casada i amb un fill. Treballa de Coordinadora de programes i serveis d’educació, cultura, benestar social, joventut, esport i turisme en una empresa privada. Li agrada passar el seu temps lliure pintat, llegint, viatjant però principalment, compartint-lo amb la seua família.

Per què et presentes en la llista de Compromís per Silla?

Si sempre fem el mateix obtindrem el mateix resultat, cal canviar. El poble de Silla mereix més del que té. Vull una Silla diferent i per tant, no puc continuar indiferent. Desprès d’uns anys col·laborant, ajudant, participant en les activitats de Dones amb Compromís, he decidit donar un pas més enllà i aportar els meus coneixements i experiència laboral al projecte de Compromís, per a millorar el nostre poble. A més a més, és a Compromís on m’he trobat més a gust, amb amics i amigues que abans no coneixia i amb els quals m’he identificat.

Quines coses t’agraden i quines creus que es poden millorar del nostre poble?

Fa dotze anys que visc a Silla i el que més m’agrada és la seua gent, sempre m’he sentit acollida pels seus ciutadans i mai una estranya.

A nivell d’infraestructures, m’agrada la seua situació i la fàcil comunicació que té amb València i els pobles de les rodalies. És un poble amb molts recursos però crec que mal desenvolupats i utilitzats. Per exemple, no m’agrada que els nostres veïns hagen d’anar a altres pobles perquè els ofereixen uns serveis millors que els del poble.

Silla té molt a millorar. M’agradaria un poble en què els xiquets i les xiquetes, com el meu fill, tingueren espais per a poder jugar i practicar activitats de qualitat i amb seguretat, on a mesura que cresqueren pogueren continuar tenint llocs d’oci saludables i gaudiren d’unes festes locals i tradicionals. En definitiva, on pogueren desenvolupar la seua vida amb un bon futur.

Què t’agradaria aportar a Silla des de l’acció política i des del teu àmbit?

El primer que m’agradaria fer és el que pensem la majoria, obrir les portes i finestres de l’ajuntament, perquè els ciutadans sapiguerem que hi ha de debò als calaixos, quina és la situació real del poble i a partir d’ací, començar amb transparència a treballar. Cal fer coses per tots eixos ciutadans que estan passant-ho molt mal a les seues cases, per culpa de la crisi sense que ningú no se n’assabente ni els ajude. Hem d’ajudar als nostres veïns, especialment als més majors, a solucionar les coses més immediates. Els grans projectes sempre queden molt bé per a les fotos però ara és moment d’ajudar els ciutadans i deixar-se de fotos. Cal millorar el teixit social i empresarial del poble, perquè si estan bé, Silla anirà bé.

Quin model de poble hem de construir entre tots i totes, si penses en clau de futur?

Ja ho he dit, Silla té moltes possibilitats i el que cal és saber-les fer. Per començar aquest procés de canvi, m’agradaria que les persones decebudes i desil·lusionades amb els seus representats feren com jo i es llançaren a participar en la política. Personalment ho he fet venint a Compromís i pense que estaria molt bé que ens donaren l’oportunitat de demostra-los-ho, que veieren que som un grup amb idees i amb una gran capacitat de treball que desitja el mateix que ells, un poble millor per a tots i totes. Volem construir el poble que els nostres ciutadans ens demanen.