S’ha acordat fer públiques en la pàgina web municipal les subvencions atorgades a les entitats i les despeses que les activitats de les associacions generen a l’Ajuntament, especialment, quan s’obtenen rendiments econòmics.

El Ple de la Corporació d’aquest octubre ha aprovat una moció presentada per Compromís sobre transparència en la gestió de les subvencions a les associacions. Amb els vots a favor de Compromís, PP, PSOE i EU, i amb l’abstenció d’Els Verds i España 2000 quedà aprovada aquesta moció que té com a objectiu ampliar la transparència de l’ Administració i de les entitats i associacions, tan públiques com privades, que són receptores de subvencions. Per això, el regidor de Compromís Josep Melero ha presentat i argumentat, en el ple, els tres acords per a millorar la transparència en la gestió municipals de les ajudes i amb els quals s’aplicarà en la nostra localitat els fonaments i principis que emanen de la llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Per a Josep Melero, regidor de Compromís per Silla, “la moció respon a les noves demandes de la societat i d’un govern obert que posa a l’abast de la ciutadania tota la informació sobre como s’utilitzen els recursos públics i que centren bona part de l’acció del govern local”. Des de Compromís per Silla aposten així per la generació d’espais de trobada amb la comunitat en els quals els ciutadans puguen participar en les decisions de govern i col·laborar amb l’administració en la recerca de solucions als problemes públics.

Josep Melero, regidor de Compromís per Silla
Josep Melero, regidor de Compromís per Silla

Les propostes acordades tenen com a línia d’acció fer publiques en la pàgina web municipal les subvencions atorgades a les entitats i les despeses que les activitats de les associacions generen a l’Ajuntament, especialment, quan s’obtenen rendiments econòmics. Per això, a partir d’ara, qualsevol veí o veïna podrà consultar, també, l’estat comptable de les associacions receptores d’ajudes.

Des de Compromís ens felicitem que aquesta moció fora aprovada per una àmplia majoria i sense cap partit en contra, i animem a la ciutadania a demanar la major transparència possible als seus governants, així com també animem a una major participació de la ciutadania en la definició i gestió dels assumptes públics.

Tres acords per una major transparència

PRIMER.- L’Ajuntament de Silla farà públics a l’espai de la pàgina web de la corporació les subvencions rebudes per les associacions, i entitats amb personalitat jurídica pública o privada per tal de garantir la transparència i els principis que demana la llei respecte del receptor.

SEGON.- L’Ajuntament de Silla farà públiques les despeses que sense ser una subvenció monetària ocasionen les activitats de les associacions i entitats i els rendiments econòmics generats de l’activitat.

TERCER.- L’Ajuntament de Silla demanarà els estats comptables anuals de totes les associacions i entitats amb personalitat jurídica pública i/o privada que es beneficien d’alguna de les subvencions i ajudes explicitades al punt primer i segon d’aquesta moció per a la seua fiscalització d’acord amb allò establert per la llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i posarà tots els mitjans escaients per a facilitat la consulta d’aquestos comptes per part de qualsevol persona física o jurídica que així ho demane en ares a una major transparència en la utilització dels recursos públics.