Des de Compromís volem expressar la nostra satisfacció del fet que cada dia més veïns i veïnes de Silla fan ús de les xarxes socials de manera sensata i constructiva, i moltes vegades ho fan amb el poble i els seus assumptes com a tema o fil de publicacions, comentaris i converses, i des d’una perspectiva ciutadana, proactiva i participativa.

La nostra vocació envers la democràcia fa que ens trobem molt a gust en les xarxes, on estem des de fa temps, en part pel menyspreu dels mitjans oficialistes i en part perquè és un mitjà transversal, on tothom hi té cabuda. Per això, som el partit que més presència té a les xarxes al País Valencià, perquè som una col·lectivitat que treballa en xarxa i a través de la xarxa, interactuant amb la gent «a peu de carrer».

Des de Compromís per Silla, sabem de les queixes del veïnat per la poca i mala informació que l’ajuntament proporciona a través de la pàgina. Nosaltres, farem un canvi radical comunicatiu entre l’ajuntament i la ciutadania. Només cal veure la nostra manera de treballar, dialogant, oberta, conectada…

Els grans partits i els mitjans de comunicació tradicionals segueixen sense entendre en gran mesura el que suposa internet, el que suposen les xarxes. Han de pensar que n’hi ha prou amb tenir un equip de contractats llançant eslògans insulsos a twitter o que és suficient amb pujar els titulars del diari a facebook, per estar present a les xarxes. Els estrategues dels partits o alguns tertulians televisius sembla que pensen que la relació entre els polítics i els mitjans de comunicació per una banda i la gent, de l’altra, és la mateixa a internet que la que es puga donar davant un televisor: ells parlen, nosaltres escoltem; ells escriuen una notícia, nosaltres la llegim. I no és això.

Internet i les xarxes no només ens han permès informar i informar-nos al marge dels mitjans de comunicació en mans dels poders financers; tenim tota la informació del món a l’instant. Però, sobretot, l’opinió ja no la creen els diaris o les televisions; l’opinió ara està en mans de la multitud. Les xarxes no només han fet esclatar això que abans es deia “opinió” i que ara és, pròpiament, l’opinió de cada un de nosaltres posada en comú, sinó que, sobretot, les xarxes ens han permès trobar-nos. Reunir-nos, estar tot el temps comunicant, i saber que ja no estem sols, aïllades i aïllats; que la darrera pifia que se li ha ocorregut a Fabra i tota eixa colla, no només em sembla completament ridícula a mi, sinó a moltíssima més gent. La xarxa és una gran assemblea en la qual fem política totes i tots, i tot el temps.

Part de la por de molts polítics es deu al que significa aquesta irrupció, la qual suposa que la gent corrent pot fer política, la mateixa política que fan ells. I si la gent corrent fa política, això significa que és possible rebel·lar-se davant d’aquesta situació en la qual la política és una cosa que se’ns fa, no una cosa que fem. El que més por els dóna és la possibilitat que s’obri d’un cicle en el qual la gent puga decidir, de veritat, quina política vol o, millor encara, en què la gent participe directament.

 

grafos_baran