Compromís ha demostrat que la democràcia de fa 40 anys se’ns queda xicoteta, que el poble volem i podem canviar les coses des de dins, començant per la manera d’exercir la nostra ciutadania, declara Anna Perpinyà.

primaries4El passat divendres 21 de març es va celebrar la votació presencial de la primàries de Compromís per al Parlament europeu. Durant els dies anteriors es va poder votar també per internet, demostrant que la democràcia participativa és possible. Considerem un èxit aquesta convocatòria atés que la participació va ser molt alta, amb 7436 persones participants, un 63% del cens, el qual comprenia tant la militància com totes aquelles persones que volgueren enregistrar-se com a simpatitzants.

A la nostra seu del carrer Llibertat, vam poder asistir a una animada jornada on gran part del col·lectiu de Compromís per Silla va exercir el dret de votar, en un acte històric de democràcia interna que caracteritza al nostre partit front a la verticalitat de les pràctiques internes d’altres formacions polítiques.

primaries1La candidata de Silla a formar part de la llista de les europees, Anna Perpinyà, ha resultat la candidata més votada a la mesa de Silla, tot i que com ella afirma el que cal destacar és la pluralitat del vot, resultant molt repartit entre els diversos candidats i candidates de les diferents sensibilitats que conformen la Coalició Compromís a dia de hui.

Finalment el candidat que ha resultat triat per a encapçalar la candidatura de Compromís a Europa ha estat Jordi Sebastià amb 4013 vots al còmput global del País, i amb 54 vots a la nostra mesa mentre que la segona ha estat Mònica Álvaro, regidora de Vila-Real.

En definitiva una esplèndida jornada de democràcia i trasparencia política que pròximament es reeditarà amb les primàries per a la candidatura de les eleccions autonòmiques.

En el següent enllaç podeu consultar amb detall els resultats.

Resultats de les Primàries de Compromís al Parlament Europeu

primaries2

primaries3