En mig d’una crisi econòmica que tiny de negre l’actualitat política, assistim a una eclosió social de les comunicacions. La societat i especialment la joventut, trobem natural la comunicació que ha permès el desenvolupament de la tecnologia, de manera que la conformació de l’actualitat s’ha transformat amb la web 2.0, el social media i la digitalització en general. Hui més que mai la comunicació està en el centre de les nostres vides, i també més que mai hem entès que cal estar format per a estar informat dins de la multiplicitat de les xarxes.

En Compromís tenim clar aquests fets i hem procurat i procurem que el veïnat estiga ben informat des de fa temps. Sempre hem contribuït al debat i a l’argumentació pública sobre els assumptes del poble, i per tant hui, a través dels canals que obri la tecnologia, intentem raonar públicament i amb transparència. La nostra pàgina a facebook està contínuament informant de les nostres activitats i preocupacions i també arrepleguem i enllacem la informació sobre el poble i les seues polítiques que captem arreu la xarxa. Açò ho fem perquè creiem que la transparència, el diàleg i la fluïdesa comunicativa milloren i realitzen la democràcia.

També pensem que l’Ajuntament ha de vetlar per evitar el desconeixement dels assumptes públics, i que, per tant, ha de tindre una actitud activa en la pedagogia , la qual cosa suposa tindre òrgans d’expressió i publicitat, que puguen contribuir a la formació d’una opinió pública sensata i capaç de debatre els problemes que en afecten a tots. En aquest sentit, trobem a faltar altres èpoques on existia un mitjà escrit o més d’un (BIM, El Punt, Magazim,…) que donaven espai al discurs de la diversitat de sensibilitats polítiques, i del mateix govern municipal. Actualment, l’Ajuntament no informa, està mut i el ciutadà s’informa per la premsa generalista, si aplega.

Ens sobren exemples: el nul tractament informatiu de les inundacions, on poques explicacions va rebre el veïnat; les notícies sobre el Pla d’Ajust, que coneixem amb comptagotes; el mutisme sobre les actuacions polítiques de futur immediat, com el tema de personal i pressupost, etc.; o les cues a l’oficina d’informació per a reclamar sobre l’IBI.,,

Mai hem patit tanta desinformació del consistori. L`Ajuntament no es pot excusar en qüestions econòmiques, perquè posar a la web de l’ajuntament aquestes informacions és una qüestió de voluntat, no de diners. Mantenir un blog actualitzat, o una pàgina de facebook fluida, o una web rica en continguts, són alternatives viables. Des de Compromís recordem que l’ajuntament té l’obligació de mantindre informada la ciutadania i resulta ben contradictori que en una época on la tecnología ens permet estar a “un click” de tot, la nostra web municipal ens mostre 4 fotos de tant en tant i prou. No saben o no volen contar-li al poble el que passa?

Anna Perpinyà. Secretària del Bloc de Silla