A l’últim ple de l’Ajuntament de Silla Compromís juntament amb altres partits va proposar que es baixara l’IBI un 10%, justament l’augment que va decretar el govern del PP de Madrid el 30 de desembre després que s’hagués pujat per part del consistori un 7,8%. Així les coses, l’augment que han tingut que suportar els ciutadans de Silla enguany ha sigut del 17,8%.

Compromís, que va donar suport a la pujada del 7,8%, no estava d’acord en que es mantingués l’esmentada pujada del 10% pe la manera en què s’havia produït, decret llei imposat i extemporari, i per considerar-la injusta per als ciutadans de Silla. En la votació de la proposta de Compromís Esquerra Unida i Els Verds es van abstindre el que va permetre al PP mantindre la contribució en els mateixos nivells que enguany justament en un moment de crisi on l’atur a Silla està al voltant del 30% i moltes famílies tenen seriosos problemes per a passar casa.

La pregunta que cal fer-se és si després de donar suport a mantenir la partida d’ingressos més important que té l’ajuntament Esquerra Unida i Els Verds ja han expressat implícitament el seu suport al pressupost que s’ha d’aprovar properament. Nosaltres pensem que si ja s’ha donat suport a mantindre l’IBI en els seus nivells actuals, no tindria cap sentit que ara votaren en contra del pressupost municipal. El vot a favor del pressupost suposarà donar suport a la rebaixa del 50% dels ingressos que rebem de l’Estat a conseqüència de no haver aprovat el PP de Madrid el pla d’ajust que li va presentar l’Ajuntament, fet que deixa el consistori intervingut de facto i sense marge de maniobra per a fer un pressupost que responga a les necessitats del poble.

Amb el descompte del 50% dels ingressos de l’Estat l’Ajuntament ha entrat en fallida i la manca de marge de maniobra per a decidir sobre els nostres assumptes ha fet que la democràcia ixca per la finestra.